Kraj na malim terenima širom Srbije: Kome idu jesenje počasti, gde će biti najuzbudljivije na proleće i "mali velikan" što ispada u petu ligu...

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.12.20. | 09:07

Ono što odmah upada u oči jeste ogromna prednost koju imaju jesenji prvaci u vojvođanskoj i zapadnoj srpskoligaškoj grupi. Sva je prilika da ćemo u Mladosti sa Satelita dobiti još jednog predstavnika Novog Sada u profesionalnim rangovima...

Gotovo je s amaterskim i poluamaterskim fudbalom u Srbiji za 2020. godinu. Proteklog vikenda nije stavljena tačka samo na jesenji deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije, već i na sve četiri grupe Srpske lige, odnosno na svih 12 zonskih liga.

Do kraja godine, dakle, gledaćemo samo superligaše (još tri kola, do polovine decembra; i Crvenu zvezdu u Ligi Evrope), dok ljubiteljima malih terena ostaje analiza urađenog i tabelarni pregled koji donosimo kao svake godine u ovom vreme.

Izabrane vesti

Odranije je poznato da je kragujevački Radnički prigrabio jesenje počasti u drugoligaškom karavanu. Tim sa Čika Dače očito će biti glavni favorit za prvo mesto i povratak u elitu - bez obzira na remi u Jagodini u poslednjem jsenjem kolu i smanjenu razliku u odnosu na Kabel - a ništa manje zanimljivo proleće ne očekujemo ni u najvećem broju srpskoligaških i zonskih grupa. Otuda započinjemo "šetnju" Srbijom (uzduž i popreko), pa da vidimo koji su to klubovi iz nižih liga zaslužili čestitke za jesenje izvedbe, a koji to rivali prete da im u drugom delu preotmu pozicije i užitak zvani promocija u viši rang.

Svakako uz nadu da će u svakoj od grupa odlučivati sportski rezultati, nikako novouspostavljeni tenderi koji od ove godine omogućavaju kupovinu mesta u višem rangu u slučaju "najjače finansijske ponude", a sve usled pojavljivanja upražnjenih mesta iz bilo kojih razloga.

Ono što odmah upada u oči jeste ogromna prednost koju imaju jesenji prvaci u vojvođanskoj i zapadnoj grupi. Sva je prilika da ćemo u Mladosti sa Satelita dobiti još jednog predstavnika Novog Sada u profesionalnim rangovima. Za početak u Prvoj ligi Srbije, pošto ovaj tim ima čak 11 bodova više od somborskog Radničkog i OFK Vršca i čini se, najbolji tim. Radi se o klubu s višedecenijskom tradicijom koji je u poslednjih nekoliko godina doživeo veliku ekspanziju, kada je dobio moćne sponzore u kompanijama koje se bave trgovinom elektromaterijala. Mladost je 2018. bila u petom rangu (Novosadska liga), ušla je u Vojvođansku ligu - Jug kao najbolja, a onda uz dosta sreće i zahvaljujući prekidu prvenstva usled pandemije koronavirusa skočila u Srpsku ligu - Vojvodina.

Biće izgleda i treća promocija za tri godine...

Na zapadu vodi požeška Sloga. Prati je, kako-tako, samo Budućnost iz Arilja. Međutim tu bi moglo da se zakuva ukoliko Ariljci u drugom prolećnom kolu dobiju Slogu i priđu na minus šest. Pogotovo jer su Požegi pokazali da nisu slabiji, odigrali su tada 2:2...

U beogradskoj grupi lider je Brodarac, a zavrat mu diše Teleoptik. Kao i uvek kada su u pitanju filijale veliko je pitanje ambicija Partizanovog drugog tima. Otuda Brodarac u prolećni deo ulazi kao veliki favorit.

I naposletku Srpska liga - Istok, gde će verovatno biti najuzbudljivije. Tako makar govori prvi deo prvenstva, pošto su u pet bodova četiri ekipe: Timok iz Zaječara, Budućnost Popovac, nekada stabilan drugoligaš Vlasina i Radnički iz Svilajnca.

Ispod svake srpskoligaške tabele nalaze se pripadajuće zonske lige. Interesantno da verovatno najvećem klubu iz ovog ranga - Crvenki, nekadašnjem članu Prve lige stare Jugoslavije (početkom sedamdesetih), preti ispadanje iz vojvođanske grupe Sever. Klub koji je nekada na velikoj sceni tukao Crvenu zvezdu, Sarajevo, Velež, OFK Beograd, mučio Hajduk, Partizan i još neke YU velikane, od iduće godine, mogao bi kako stvari stoje, da igra u petoj ligi.

Takmičenje u srpskim i zonskim ligama trebalo bi da bude nastavljeno početkom marta iduće godine...

SRPSKA LIGA - BEOGRAD


BEOGRADSKA ZONA


SRPSKA LIGA - VOJVODINA


VOJVOĐANSKA LIGA - JUG


VOJVOĐANSKA LIGA - ISTOK


VOJVOĐANSKA LIGA - SEVER


SRPSKA LIGA - ZAPAD


ŠUMADIJSKO-RAŠKA ZONA


ZAPADNO-MORAVSKA ZONA


PODUNAVSKO-ŠUMADIJSKA ZONA


KOLUBARSKO-MAČVANSKA ZONA


SRPSKA LIGA - ISTOK


ZONA CENTAR


ZONA ISTOK


ZONA ZAPAD


ZONA JUG


NAPOMENA: Sve tabele preuzete sa sajta srbijasport.net


tagovi

srpske ligePrva liga SrbijePLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara