Kraj i u grupi A: Bugari pobedili posle godinu dana, Engleska demolirala Prištinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.11.19. | 19:52

Dva tima iz ove grupe imaće novu šansu kroz baraž

Prošlo je više od godinu dana, tačno 13 meseci, otkako je selekcija Bugarske nekoga pobedila poslednji put. U tom periodu poražavajuća statistika je pet nerešenih mečeva i čak sedam poraza na 12 utakmica. Ceh je prošlog meseca već platio Krasimir Balakov koji je podneo ostavku posle debakla protiv Engleske (0:6), a njegov naslednik Georgi Dermendžijev pokrenuo je nacionalni tim s mrtve tačke.

Rezultat promena je pirova pobeda nad Češkom od 1:0 u poslednjem kolu bez takmičarskog značaja koja će im sigurno podići samopouzdanje uoči martovskog baraža kroz Ligu nacija koji očekuje Bugare. Zadovoljstvo više predstavlja podatak da se i kapiten Ivelin Popov trijumfalno oprostio od nacionalnog tima u 32. godini, a jedina šteta je što taj trijumf nije imao ko da vidi.

Izabrane vesti

Zbog kazne i rasizma stadion u Sofiji je bio prazan, tek nekoliko stotina dece do 14 godina je prisustvovalo meču koji je odlučen u 56. minutu kada je Kiril Despodov sjajno izveo centaršut sa desne strane, a defanzivac Vasil Božikov lepim udarcem glavom doneo trijumf svojoj selekciji.

Imala je nezainteresovana Češka nekoliko prilika da izbegne poraz na ovom susretu. Na kraju krajeva bila je i nadmoćnija u većem delu utakmice, ali se ispromašivao njihov vezista Tomas Suček koji je imao nekoliko izglednih prilika, posebno u završnih 15 minuta. 

U drugom meču ove grupe, takođe lišenom bilo kakvog rezultatskog značaja, Engleska se prošetala kroz Prištinu i pobedila takovano Kosovo sa čak 4:0. Rutinski, bez tenzije, ekipa Gereta Sautgejta je igrala koliko joj je dovoljno, a u tim se vratio i "pokajnik" Rahim Sterling posle suspenzije od strane selektora.

Hari Vinks je u prvom poluvremenu doveo goste u vođstvo, da bi u nastavku u poslednjih desetak minuta Hari KejnMarkus Rašford i Mejson Maunt zaokružili još jedan fantastičan ciklus Grodog Albiona koji je suvereno osvojio prvo mesto u grupi. Iskoristili su gosti činjenicu da se domaća odbrana potpuno raspala u završnici i na kraju im do vrha napunili mrežu pred baraž.

Kako trenutno igraju Englezi i izgledaju na terenu definitivno su jedan od glavnih favorita za titulu na Evropskom prvenstvu.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Nedelja

GRUPA A
Bugarska - Češka 1:0 (0:0)
/Božikov 65/

*Kosovo - Engleska 0:4 (0:1)
/Vinks 32, Kejn 79, Rašford 83, Maunt 90+1/

GRUPA B

Srbija - Ukrajina 2:2 (1:1)
/Tadić 9 pen, Mitrović 56 - Jarmečuk 32, Besedin 90+3/

Luksemburg - Portugal 0:2 (0:1)
/B. Fernandeš 39, Ronaldo 86/

GRUPA H
20.45: (10,0) Albanija (5,00) Francuska (1,33)
20.45: (15,0) Andora (6,50) Turska (1,20)
20.45: (7,50) Moldavija (4,00) Island (1,50)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara