Marko Mirić (©Starsport)
Marko Mirić (©Starsport)

Kragujevčani u potrazi za Mirićevim naslednikom i prekidom crne serije

Vreme čitanja: 5min | sub. 14.09.24. | 10:17

Ko će od aktuelnih igrača Radničkog uspeti da skine trogodišnje prokletstvo Crvenih na gostovanjima u Lučanima?

Nema tog navijača Radničkog koji ne pamti spektakularan trijumf Crvenih u Lučanima na povratničkom debiju Kragujevčana u superligaško društvo pre ravno tri godine. Bilo je to veče za pamćenje, veče koje su obeležili nesavladavi Stojan Leković na golu i čovek odluke Marko Mirić, čiji je pogodak u devetom minutu sudijske nadoknade izazvao salvu oduševljenja među Šumadincima.

Od tog momenta, pa sve do danas Radnički ne samo da ne zna za pobedu u Lučanima, već na poslednja tri gostovanja nije uspeo da postigne čak ni gol. Posle dva remija bez golova, zadnji okršaj ova dva tima u Lučanima pripao je domaćinu, koji je slavio sa 2:0. Večeras se Kragujevčanima pruža nova prilika da konačno prekinu trogodišnje prokletstvo i da pobedom na ovom gostovanju uvećaju svoj, za sada, prilično skormni bodovni konto.

Izabrane vesti

To, doduše, neće biti nimalo lak zadatak, posebno ako se ima u vidu da je ekipa Mladosti u velikom naletu forme i da je spojila tri pobede u nizu. Najzaslužniji za ovaj rezultatski uzlet Lučanaca svakako je Nenad Lalatović. Harizmatični strateg, koji je ne tako davno spašavao upravo Kragujevčane od ispadanja iz najvišeg ranga takmičenja, bukvalno je preporodio tim iz Lučana i pretvorio ga u pobedničku armiju pred kojom su oružja položili prvo Novi Pazar, a zatim Čukarički i TSC. Nema sumnje da će ovaj trijumfalni niz Lučanci nastojati da produže protiv Kragujevčana, a dodatni motiv biće im to što će za njih ovo biti prva utakmica pred domaćom publikom u sezoni, budući da su zbog radova na postavljanju hibridne podloge na stadionu Mladost prethodne utakmice kao domaćini igrali u Užicu.

*****

ČASTIMO 500 RSD ZA UŽIVO KLAĐENJE! ODIGRAJ MOZZART BET SUPERLIGU SRBIJE

*****

Za Šumadince, pak, ova utakmica dolazi nakon duela sa aktuelnim šampionom Srbije Crvenom zvezdom, koji je izazvao dosta bure u javnosti zbog pojedinih sudijskih odluka i velike tenzije praćenje nizom incidenata izazvanih prekomerenom upotrebom pirotehničkih sredstava od strane navijača Radničkog. Na sve to nadovezao se i "rat" saopštenjima dva kluba u kom se nije štedela muncija, pa je palo dosta oštrih reči sa obe strane. Na kraju su Kragujevčani bili ti koji su izvukli deblji kraj, s obzirom da će zbog izgreda svojih navijača i loše organizacije meča naredne tri utakmice kao domaćini odigrati bez prisustva publike.

Samim tim je i ovaj dvonedeljni predah dobro došao pulenima Feđe Dudića da malo ohlade glavu i zaborave na nesrećan poraz od crveno-belih. U međuvremenu se i kadrovska situacija značajno popravila, pa će tako trener Dudić ponovo moći da računa na dvojicu centralnih defanzivaca, Simovića i Šerbečića, kao i na crnogorskog internacionalca Bojana Adžića, čije je ime do nedavno takođe bilo na listi povređenih igrača.

"Ova pauza u prvenstvu nam je dobro došla iz više razloga. Neki igrači koji su u prethodnom periodu imali problema sa povredama uspešno su se oporavili, dok su oni koji su nedavno pristigli u klub imali nešto više vremena da se podrobnije upoznaju sa nekim našim principima rada i da u isto vreme podignu nivo svoje fizičke pripremljenosti", referiše Adnan Jahić, desna ruka Feđe Dudića u stručnom štabu kragujevačkog superligaša.

Čini se da su u taboru Crvenih i te kako svesni trenutne forme i kvaliteta predstojećeg rivala, što se može zaključiti i po tonu izlaganja prvog Dudićevog saradnika koji nije štedeo reči hvale na račun ekipe iz Lučana.

"Rezultati koje ekipa Mladosti beleži u poslednje vreme iziskuju veliki respekt sa naše strane. To je jedna iskusna i dobra ekipa sa igračima koji su već dosta toga prošli u svojim karijerima. Ako bih morao nekoga da izdvojim, to je svakako golman Saša Stamenković, koji već duže vreme brani na jednom vrhunskom nivou. Osim igrača, ogroman udeo u dobrim rezultatima ekipe Mladosti ima i trener Lalatović, koji je od svog dolaska u klub pre svega energetski podigao ekipu, a doneo je i dosta toga dobrog na polju taktike, posebno u fazi odbrane, gde su jako kompaktni i primaju malo golova", konstatuje Jahić.

To što će nasparam sebe imati jedno od možda i najprijatnih iznenađenja uvodnog dela šampionata samo dodatno inspiriše Šumadince da se na večerašnjem gostovanju (20.00, TV Arena Sport 2) prikažu u najboljem mogućem svetlu ne bi li konačno raskrstili sa neslavnom tradicijom.

"Izuzetno smo motivisani i spremni za utakmicu u Lučanima. Nemamo nameru da kalkulišemo i ići ćemo na pobedu od prvog minuta. Naravno, pita se i protivnik, ali se ipak nadamo da ćemo mi biti ti koji će na kraju slaviti. Raduje nas i činjenica što ćemo imati priliku da igramo na jednom kvalitetnom terenu koji pogoduje našem stilu igre", naglasio je Jahić.

Zanimljivo je da je Mladost poslednjih godina postala neka vrsta utočišta za bivše igrače Radničkog, a sada se ta praksa nastavlja sa trenerima. Pre Lalatovića na klupi ekipe iz Lučana sedeo je Dejan Joksimović, koji se trenerski afirmisao upravo u klubu sa Čika Dače.

Kada je o igračima reč, sve je krenulo pre dve sezone kada su maltene u jednom cugu iz Radničkog u Mladost prešli Aleksandar Varjačić, Nemanja Tomić i već pomenuti Marko Mirić. Da ne zaboravimo tu i mladog Uroša Sremčevića, koji je fudbalski stasavao u mlađim kategorijama kragujevačkog kluba, da bi preko Lučana stigao do dresa aktuelnog šampiona Srbije Crvene zvezde.

Trenutno dres Mladosti nose četvorica bivših igrača Radničkog. Osim pomenutog Varjačića, tu su još Nikola Andrić i Dušan Cvetinović, ali i veteran među stativama Saša Stamenković, koji je pre dve decenije čuvao gol kragujevačkog tima.

MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

18.00 (1.58) Vojvodina (4.00) Železničar (5.90)

20.00 (1.07) Crvena zvezda (13.0) Napredak (25.0)

20.00 (2.90) Mladost Lučani (3.45) Radnički Kragujevac (2.40)

Nedelja

17.00 (2.95) Novi Pazar (3.40) Čukarički (2.40)

19.00 (5.80) OFK Beograd (3.90) Partizan (1.60)

19.00 (5.60) Tekstilac (3.70) TSC (1.65)

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički KragujevacMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara