Kragujevčani poleteli sa Čineduom, Vidakov se povredio

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.01.24. | 13:56

Radnički odoleo ekipi Krila Sovjetov, šestoplasiranom timu Premijer Lige - 1:1

Započeli su fudbaleri kragujevačkog superligaša završni deo priprema u Antaliji pobedom nad austrijskim Altahom (2:1), a nastavili remijem sa šestoplasiranim timom ruske Premijer lige, Krila Sovjetovom, u drugoj proveri snaga na turskom primorju – 1:1 (0:1). 

Ušli su Crveni prilično hrabro i odvažno u današnju utakmicu, ali su ih povreda najboljeg strelca Milana Vidakova, a potom i jeftino primljen gol u 13. minutu, skrenuli sa pravog kursa. Na kraju su Kragujevčani zahvaljujući snalažljivom Džofriju Činedi, koji pruža jako zapažene partije u poslednje vreme, uspeli da dođu do rezultatskog egala početkom drugog poluvremena.

Izabrane vesti

Strateg Kragujevčana Feđa Dudić je još pre odlaska u Tursku najavio da će ovaj deo priprema iskoristiti da testira 2-3 različita sistema igre, kako bi uvideo koji njegovoj ekipi najviše odgovara. Tako su Crveni umesto standardne formacije 4-2-3-1, današnju utakmicu počeli u za njih prilično neuobičajenom sistemu igre sa dva „klasična“ napadača, Milanom Vidakovom i Džofrijem Činedom.

Minutaža je, baš kao i na prethodnoj utakmici sa Altahom, bila strogo dozirana, pa su pojedini igrači na terenu proveli skoro 80 minuta, a neki samo petnaestak. Jedino je golman Miloš Mladenović, koji je danas među stativama odmenio standardnog Stojana Lekovića, odigrao svih 90 minuta.

U konkurenciji za današnju utakmicu nisu bili Stefan Čolović i još uvek povređeni Uroš Vidović, dok se iskusni štoper Slobodan Simović pre par dana vratio u Kragujevac, gde će nastaviti proces oporavka od povrede koju vuče još od početka pripremnog perioda. Prve minute u dresu kragujevačkog superligaša na današnjoj utakmici upisao je novajlija Besim Šerbečić, koji će do kraja godine nastupati za tim sa „Čika Dače“ kao pozajmljen igrač Sarajeva.

Dobro su Šumadinci ušli u današnju utakmicu i već u uvodnim minutima zapretili preko Vidakova, koji je nakon centaršuta Vižđija zahvatio loptu glavom, ali nije bio dovoljno precizan. Samo par minuta kasnije najbolji strelac Crvenih bio je primoran da zbog povrede napusti teren, nakon čega se u pratnji generalnog sektetara kluba Ivana Pavlovića uputio u najbližu zdravstvenu ustanovu na dalje preglede koji će pokazati stepen ozbiljnosti njegove povrede.

Kao da je ova situacija sa Vidakovom presekla Šumadince, koji su samo par minuta kasnije kapitulirali. Babkin se lepim lažnjakom oslobodio Bevisa, a onda dobro odmerenim udarcem sa ivice šesnaesterca lobovao ne baš najidealnije postavljenog Mladenovića.   

Zaigrao je Radnički nešto odvažnije nakon primljenog gola, preuzeo terensku incijativu, imao čak i jednu lepu priliku preko mladog Gluščevića da dođe do izjednačenja, ali je na odmor ipak otišao sa minimalnim zaostatkom. 

Nastavili su Crveni u dobrom ritmu i u uvodnim minutima nastavka, postigli su čak i gol koji je poništen zbog prekršaja Vižđija, da bi u 56. minutu konačno uspeli da dođu do rezultatskog egala. Uporni Činedu se izborio za loptu na ivici šesnaesterca i okružen nekolicinom protivničkih igrača uspeo je da uputi dovoljno jak i precizan udarac koji je iznenadio golmana ruskog tima Bogdana Ovsinjikova. 

U poslednjih pola sata igre tempo igre je opao, a nešto opasniji u ovom delu susreta bili su fudbaleri ruskog tima, koji su dva puta solidno zapretili, najpre preko Pisarskog, a potom i bosanskog internacionalca Amara Rahimovića, ali nedovoljno za promenu rezultata.   

Ciklus pripremnih utakmica u Antaliji Kragujevčani završavaju u utorak, 30. januara, duelom sa poslednjeplasiranim timom poljske Ekstraklase, ekipom Lođa.

PRIPREMNA UTAKMICA

RADNIČKI 1923 – KRILA SOVJETOV 1:1 (0:1)

/Činedu 56 – Babkin 13/

ANTALIJA

Sportski kompleks Merdan u Aksuu.

RADNIČKI 1923: Mladenović, Čosić, Pecelj, Mitrović, Dadić, Ristić, Aleksić, Vižđi, Bevis, Vidakov, Činedu. Igrali su još: Gluščević, Adžić, Šerbečić, Vidosavljević, Zorić, M. Vidović, Milošević, Dimitrijević, Bukumira, Đurić.

KRILA SOVJETOV: Lomajev, Raskazov, Gaponov, Evgenjev, Bejl, Ivanisenji, Babkin, Saltnjikov, Hubulov, Šitov, Karpicki. Igrali su još: Ovsinjikov, Zotov, Soldatenkov, Gribakin, Ljisov, Ežov, Jikuba, Rahmanović, Sokolov, Peršin, Pečenjin, Popov, Asaduljin, Pisarski.


tagovi

Žofri Činedu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara