©Starsport
©Starsport

Kragujevčani odbili ostavku generalnog direktora

uto. 06.08.24. | 16:28

Skupština kluba nije prihvatila ostavku Igora Konatara

Posle neuspeha Radničkog iz Kragujevca u Evropi i eliminacije od Mornara, generalni direktor Igor Konatar je podneo ostavku, međutim odlazak čelnika zaustavljen je odlukom Skupštine kluba.

"Povodom odluke o podnošenju ostavke generalnog direktora FK Radnički 1923 Igora Konatara, Skupština kluba je posle razmatranja okolnosti i analize postignuto donela odluku da ne privati ostavku. Kao i kod celokupne javnosti postoji nezadovoljstvo posle ispadanja iz evropskog takmičenja i razumevanje za prihvatanje odgovornosti za isto, ali je Skupština mišljenja da je posle istorijske sezone ovaj poraz samo jedan stepenik ka daljem rastu kluba. Naime, postojeće rukovodstvo kluba, čiji je sastavni deo i jedna od najbitnijih karika od početka bio Igor Konatar, zajedno sa svim zaposlenima, stručnim štabom, igračima, navijačima, uz pomoć sponzora, u toku mandata je realizovalo niz aktivnosti koje su uslovile napredak kluba, pa čak i prevazišlo određene usvojene ciljeve", navedeno je između ostalog u saopštenju Kragujevčana koje je potpisao Branko Antić, predsednik Skupštine Radničkog.

Podsetimo, Radnički je u Podgoricu otišao uz gol prednosti (1:0), ali su Barani uspeli da nadoknade zaostatak i čak dovedu rivala u podređeni položaj (2:1). Na kraju, penal rulet je doneo Mornaru plasman dalje, a i sami Kragujevčani su učinak okarakterisali kao sraman.

"Posle poraza u Podgorici osećam moralnu odgovornost da kao direktor prvi podnesem ostavku. Očekivali smo pobedu, baš kao što sada osećam da smo izneverili naše verne navijače i ljubitelje fudbala. Smatram da sam prvi od koga se očekuje da preuzme odgovornost za pretrpljeni poraz, koji doživljavam kao veliku bruku za klub, grad i državu. Nastala situacija je nešto što me, žargonski rečeno, 'razjeda', i upravo takvo osećanje je razlog čina, koju ću odmah po povratku sa odmora, odnosno, narednih nekoliko dana i praktično realizovati. Časno sam i sa velikim namerama ušao u upravnu strukturu ovog kluba, postigli smo mnogo, ali sam lično očekivao mnogo više. Sve što sam obećao u vezi sa rekonstrukcijom našeg stadiona, završiću do kraja. u toku otkaznog roka od 30 dana. Ovo je vrsta moralne obaveze koju osećam u sebi, da preuzmem odgovornost i da dam ostavku na funkciju direktora, ne ulazeći u to čija je najveća odgovornost za ovakav rezultat i poraz naše ekipe", naveo je Konatar, zahvalivši se na podršci koju je imao i poželevši sreću klubu u budućnosti", istakao je Konatar u saopštenju prilikom podnete ostavke.


tagovi

Radnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara