(©MN Press)
(©MN Press)

Kragujevčani napunjenih šaržera i sa prstom na orozu idu na megdan Spartaku

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.08.24. | 12:07

Šumadinci danas u Senti jure svoj treći uzastopni trijumf protiv Subotičana

Jedna dobra i efikasna partija bila je dovoljna fudbalerima kragujevačkog Radničkog da izbrišu iz sećanja nesrećnu i po svemu viđenom nezasluženu eliminaciju od barskog Mornara u kvalifikacijama za Ligu konferencije i povrate samopouzdanje pred nastupajuće prvenstvene izazove. Nakon što su prošlog vikenda iz svog novog privremenog doma u Gornjem Milanovcu ispratili niškog imenjaka sa četiri gola u mreži, Šumadinci su se sada ustremili na staru „mušteriju“, subotički Spartak, koga su tukli u oba prošlosezonska duela.

Tvrdio je Feđa Dudić u svom prvom obraćanju medijima nakon ispadanja iz Evrope da njegova ekipa nema krizu igre, koliko ima problem sa realizacijom i da je samo pitanje trenutka kada će Vidosavljević, Bevis, Gluščević i družina ponovo proraditi i početi da rešetaju protivničke mreže. Nije bosanskohercegovački stučnjak morao dugo da čeka. Minula utakmica protiv niškog Radničkog podsetila je na neka od najblistavijih izdanja Crvenih iz prethodnog šampionata. Za razliku od dvomeča sa Mornarom gde su propisno ispromašivali, Šumadinci su ovoga puta maksimalno koristili svoje šanse. Od ukupno pet udaraca u okvir gola Nišlija četiri su pogodila metu, pa se može konstatovati da su Dudićevi izabranici prevazišli problem sa slabom završnicom.

Izabrane vesti

Napunjenih šaržera i sa prstom na orozu Šumadinci putuju u Sentu, gde su pre tri godine odigrali jedan od najuzbudljivijih superligaških mečeva ikada protiv TSC-a, koji je okončan za današnje fudbalske prilike pomalo neuobičajenim rezultatom - 4:4, sa namerom da ponove dobro izdanje iz prethodnog susreta sa Nišlijama i dopišu nove bodove na svoj superligaški konto.

Subotičani su u prva tri kola inkasirali samo dva boda, iako treba imati u vidu da su imali prilično težak raspored na samom startu prvenstva. Nakon tesnog poraza u Novom Pazaru na premijeri (2:3), prvog za vreme trenerskog mandata Miloša Kruščića, koji je ekipu preuzeo u prvim danima aprila, neposredno pred početak plej-auta, subotički Golubovi uspeli su da „kljucnu“ bod Čukaričkom (1:1), a odmah zatim i TSC-u (0:0), tako da u dobrom raspoloženju dočekuju današnji duel sa Šumadincima koji vide kao priliku za prvu radost u novoj sezoni.

„Spartak je jedna kvalitetna takmičarska ekipa sačinjena od dosta dobrih pojedinaca, kao što su Ubiparip, Ćalasan, Todorovski, Mijailović... Osim toga što imaju kvalitetne pojedince, jako su dobri i kompaktni kao tim. Takođe, dobro su vođeni od strane trenera Kruščića, koji je preuzeo ekipu pred početak plej-auta prošle sezone. Ovogodišnje prvenstvo su otvorili tesnim porazom od Novog Pazara, u utakmici u kojoj su stvorili veliki broj šansi i koja je lako mogla da poprimi totalno drugačiji epilog. U poslednje dve utakmice, protiv Čukaričkog kod kuće i TSC-a na strani, uspeli su da ostanu neporaženi, tako da sigurno u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu sa nama“, konstatuje prvi saradnik šefa struke Kragujevčana Feđe Dudića, Adnan Jahić.

(©MN Press)(©MN Press)

Ako bismo pogledali istorijat međusobnih duela ova dva tima, mogli bismo zaključiti da je Spartak jedna od ekipa koja defintivno „leži“ Kragujevčanima. Na poslednja četiri okršaja sa subotičkim timom, Crveni imaju skor od tri pobede i jednog remija. I dok se Subotičani nadaju prekidu ove neslavne tradicije, Šumadinci se spremaju za nastavak pobedničkog niza.

„Očekujemo pre svega dobro gostoprimstvo i otvorenu igru sa obe strane, kako bi publika koja dođe na stadion imala šta da vidi. Mi ćemo, naravno, ići na pobedu kao i u svakoj prethodnoj utakmici jer drugačije ne znamo da igramo. Pokušaćemo da od prvog minuta nametnemo naš način igre, kao što je to bio slučaj i na prethodnoj utakmici protiv Radničkog iz Niša. Jako je važno da ostanemo fokusirani tokom svih 90 minuta i da taktički i energetski budemo na visokim nivou“, naglasio je Jahić.

Kragujevački superligaš će put severa Bačke krenuti bez svog najboljeg strelca iz prošle sezone, Milutina Vidosavljevića, koji zbog povrede neće moći da pomogne svojim saigračima na ovom gostovanju. Dobra vest je da će u konkurenciji za tim ponovo biti Sali Vižđi, koji je po svemu sudeći naučio lekciju i izgladio odnose sa trenerom Dudićem, ali i novajlija Luaj Ben Hasan, koji bi upravo u Senti mogao da upiše prve minute za tim iz šumadijske prestonice.

„Imamo par igrača koji imaju problema sa povredama. Među njima je i Vidosavljević, koji neće putovati sa ekipom u Sentu. Svi ostali igrači biće u konkurenciji za utakmicu i očekujemo njihov pun doprinos na terenu“, nadovezao se prvi Dudićev saradnik.

Zanimljivo je da se tokom ove sedmice treninzima ekipe priključio i pomalo zaboravljeni Milan Vidakov. Nekadašnji golgeter Mladosti GAT uspešno se oporavio od teške povrede koju je zaradio još tokom zimskih priprema u Antaliji i počeo sa laganim trenizima, što je svakako lepa vest, mada ostaje pitanje kada će mladi napadač ponovo biti u stanju da pomogne saigračima na terenu.

„On trenutno radi određene vežbe sa kondicionim trenerom. Nije se još uvek u potpunosti uključio u trenažni proces. Došao je i sa dobrom kilažom, ali se vidi kod njega da je željan treninga i da jedva čeka da se priključi ekipi. Ipak, što se ono kaže „ne može pre zore svanuti“, tako da mora da sluša uputstva doktora i radi po posebnom programu sve dok ne bude pre svega fizički spreman da se priključi ekipnim treninzima“, otkriva Jahić u kakvom je stanju mladi golgeter.

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (1:0)

/Kahvić 55 - Vinisijus Melo 11, Docić 90+6p/

Radnički Niš - Napredak 3:1 (2:1)

/Bosić 27, Ilić 45, Nišić 67 – Karaklajić 7/

Subota

20.00: (2,75) Spartak (3,30) Radnički 1923 (2,60)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Novi Pazar (18,0)

20.00: (1,50) Mladost Lučani (4,20) Tekstilac (6,75)

Nedelja

18.00: Jedinstvo Ub - Železničar

20.00: IMT - Partizan

20.00: Vojvodina - TSC



tagovi

Radnički KragujevacSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara