Kragujevac ekspres tutnji ka Evropi: Kruševac ostao u prašini

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.04.24. | 19:58

Možda i lakše nego što se očekivalo, Kragujevčani slavili pod Bagdalom - 4:1

Teško da je iko sumnjao da Radnički 1923 neće doći do tri boda u Lazarevom gradu, s obzirom na ambiciju gostiju i trenutne okolnosti pod Bagdalom, ali verovatno ni Feđa Dudić nije mogao da zamisli da će njegov sastav praktično bez znoja i sa pola snage doći do ubedljive pobede nad Čarapanima - 1:4.

Blistao je tim iz Šumadije kao mnogo puta ovog proleća i u Kruševcu, a sve je bilo rešeno već posle prvog poluvremena, u kojem su Kragujevčani stekli tri gola prednosti i tako zapisali treću pobedu u sezoni protiv Napretka, uz uvek barem tri data gola protiv Čarapana. Važnije za njih jeste da su golovima Vižđija, Ristića i Zorića nastavili put ka plasmanu u evropske kvalifikacije i da i dalje sigurno drže četvoro mesto na tabeli, s obzirom na prednost od pet bodova u odnosu na Čukarički i Vojvodinu.

Izabrane vesti

Inače, nije samo Ivan Stefanović kombinovao na ovom susretu, koji je na meč poslao dvojicu omladinaca, Nikolu Marinkovića i Pavla Mihajlovića, već je i Feđa Dudić probao da odmori neke od prvotimaca, poput Simovića, Ćosića i Aleksića (poslednja dvojica dobila šansu u završnih pola sata igre), dok su Dadić, Ortiz i Vidosavljević bili povređeni, mada je ovaj poslednji bio na klupi. I u takvim okolnostima Radnički je imao dovoljno kvaliteta u ofanzivnoj liniji da na lak način reši napadačke zadatke. Takođe, i demonstrira silu protiv još jednog protivnika u Mozzart Bet Superligi, zaustavivši skoro u potpunosti igru domaćina, koji je u prvom delu igre svega jedanput iz daljine uspeo da šutira na gol.

Već u 12. minutu, a nakon centaršuta Ristića, Luka Zorić je zatresao mrežu glavom. Bila je to prva pretnja gostiju na meču koja je otvorila vrata Radničkom za mnogo mirniju i rasterećeniju igru u nastavku. A ona je već petnaestak minuta kasnije donela novu kapitulaciju Savića. Mladi Pavle Mihajlović, koji se, nakon debija u Lučanima, danas prvi put našao u startnoj postavi Napretka, oborio je Vižđija u šesnaestercu, a Miloš Ristić je, posle asistencije, upisao gol sa penala.

Najlepši trenutak na meču dogodio se u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Vižđi Sali na prelep način zatresao mrežu Savića, pogodivši gornji levi ugao gola ispod severne tribine. Na taj način Radnički je već pre pauze rešio meč u Kruševcu, što je moglo da kupi još smireniju igru gostiju u nastavku, a to je za Kragujevčane možda jednako vredno kao i bodovi pred završne borbe u prvenstvu.

Probao je Napredak da bude prodorniji u nastavku, Kragujevčani nisu ni imali mnogo razloga da zapinju u tom delu igre, a mnoge šanse za Čarapane ostali su samo kao pokušaji pretnje posle prekida. Iz jednog takve prilike Jovan Marinković je pogodio mrežu glavom u 73. minutu, taman toliko za počasni pogodak Napretka kao u Lučanima u uvodu plej - ofa, a konačan rezultat postavio je Miloš Ristić u nadoknadi meča, koji je nakon prečke Tomića iz slobodnog udarca dočekao loptu za drugi gol na meč uz asistenciju za prvi gol pod Bagdalom.

U sećanju će meč biti mladim Čarapanima, Veljku Milenkoviću, Lazaru Miladinoviću i Mateji Gajiću koji su u poslednjim sekundama meča upisali debije za Napredak u Mozzart Bet Superligi.


NAPREDAK - RADNIČKI 1923 - 1:4 (0:3)

(Marinković J. 73 - Zorić 12, Ristić 28 (p), 90+4, Vižđi 45+1)

Stadion Mladost, Kruševac

Sudija: Stamenković Ivan

Napredak: Savić 6 - Stevanović 5,5, Mihajlović 5,5, Marinković J. 6, Marinković N. 5 (od 89. Miladinović -) - Krstić 5, Jović 5 (od 62. Sadiković 5,5), Marjanović 5,5 (od 89. Milenković -) - Bastajić 5,5, Tomić 5 (od 89. Gajić-), Majdevac 5 (od 69. Bojović 5)

Radnički 1923: Leković 7 - Adžić 6,5, Šerbečić 6,5, Mitrović 7, Pecelj 6,5,- Ristić 8, Zorić 7 (od 63. Đurić 6,5) - Gluščević 6,5 (od 63. Ćosić 7),Vižđi 7,5 (od 82. Tomić -), Bevis 7 (od 63. Vidović 7) - Ivelja 6,5 (od 90. Vidović U. -)

Igrač utakmice: Miloš Ristić (Radnički) 8


MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

Voždovac - Spartak 0:0

Čukarički - Mladost 4:1 (2:1)

/Kovač 31, Melo 39, 49, Rogan 90+1 - Silue 17/

Subota

Radnik - Novi Pazar 1:4 (0:2)

/Duronjić 82 pen - Adešina 25, Srećković 31, 71, Bojat 61/

Javor - IMT 1:1 (1:1)

/Stjuart 11 - M. Luković 19p/

Železničar - Radnički Niš 1:1 (0:0)

/Kahvić 49 - Ilić 90+2/

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

Napredak - Crvena zvezda 1:4 (0:3)

/Marinković 73 - Zorić 12, Ristić 28 pen i 90+4, Sahli 36/

Partizan - TSC u toku




tagovi

Feđa DudićIvan StefanovićKilijan BevisLuka Zorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara