Krađa u Torinu! Siniša Mihajlović na pravdi Boga zakinut za penal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.19. | 22:44

Juventus uz pomoć sudija do tri boda protiv Bolonje

Ako je Juventus najbolji predstavnik italijanskog fudbala, onda su sudije najgori! Arbitri u Seriji A možda nekad ne znaju šta rade, a možda i znaju kad i kako je potrebno pogurati favorita, što se videlo u poslednjem meču subotnjeg programa osmog kola, jer je na pravdi Boga Bolonja uskraćena za penal u nadoknadi vremena, čime su crno-beli sačuvali 2:1 i zadržali prvo mesto na tabeli i posle ove runde.

Sudija Masimilijano Irati, čak ni posle konsultacija sa VAR sobom, nije pokazao na belu tačku u drugom minutu nadokande, iako je Matijs de Liht očigledno igrao rukom, a prema novim pravilima svaki kontakt trim delom tela u šesnaestercu znači kazneni udarac. Usledilo je natezanje, čekanje, da bi na kraju Irati dobio instrukcije da ne dosudi ono što su svi videli i tako je sastav Siniše Mihajlovića ostao bez zicera za 2:2.

Izabrane vesti

Čak je duboko u nadoknadi, u četvrtom minutu posle 90, Federiko Santander glavom poslao loptu na prečku, u nastavku akcije stigao makazicama da zapreti Đanliuđiju Bufonu, da bi veteran među stativama Stare dame spektakularnom odbranom ostavio tri boda na Alijanc stadionu.

 

Pre dve sedmice Juve je oteo Interu, pobedom u derbiju, lidersku poziciju na tabeli, a sa vrha će da gleda kako goda da se završi gostovanje Nerazura Sasuolu u nedeljom matineu. Ostaje sam na prvom mestu Serije A iako se mora konstatovati da je isključivo uz pomoć sudija razoružao Bolonju.

Daleko od toga da je sve bilo potaman aktuelnom prvaku. Na kraju je trijumf upisan, ali svakako nije komotan, pošto je tim Siniše Mihajlovića pokazao da ume da napravi probleme favoritu i malo je nedostajalo da u finišu stigne do boda. Tačnije, trebalo je. Ovako, sva tri poena ostaju u Torinu, pa Stara dama na miru može da planira naredni meč Lige šampiona, sa moskovskom Lokomotivom, na istom mestu, za tri dana.

Ka šestoj uzastopnoj pobedi sastav Mauricija Sarija poveo je Kristijano Ronaldo. Malo mu je potrebno da kazni grešku rivala, a posled jedne oduzete lopte zaleteo se ka Skorupskom kao da u rukama drži hilti bušilicu. Od toga nema odbrane. Šut ispod ruku poljskog golmana i prvi gol Portugalaca za Juve u prvom poluvremenu još od februarskog okršaja sa Parmom.

Obično u sličnim situacijama, kad vodi i igra kod kuće, Juventus brzo dokrajči rivala, ali je ovoga puta vođstvo trajalo samo sedam minuta. Poništio ga je brazilski štoper Danilo, tako što je posle centaršuta Orsolinija i prebacivanja Mbajea poturio fino šutirao i prevario Điđija Bufona. Pokazatelj da šampion ima problem sa odbranom, jer je opet primio gol, a matirali su ga u prethodnih mesec dana još Verona, Breša i Inter.

Početkom drugog dela Juventus je izveo strahovit presing. Zaigrao je bolje i odvažnije, počeo da stzvara šanse i samo je bilo pitanje trenutka kad će opet povesti. Jedino što ovoga puta nije do gola stigao svojom zaslugom, već užasnom reakcijom gostujuće odbrane koja nikako nije uspevala da otkloni opanost, pa je na kraju Miralem Pjanić pogodio za 2:1.

Crno-beli su kontrolisali utakmicu ili je bar tako delovalalo, međutim, kako se bližio kraj tako je Bolonja sve više pretila. Umalo da u 84. minutu Rikardo Orsoloni pogodi za izjednačenje (izblokiran), usledilo je u nadoknadi i igranje rukom De Lihta, pa i šansa Santandera i Mihajlović je savladan. Ne i potučen, jer je mnogo važniju bitku dobio na startu utakmice, pošto ga je ceo stadion u Torinu pozdravio – ovacijama! Još samo da izdrži onu najbitniju.

ITALIJA 1 - 8. KOLO:

Subota

Lacio - Atalanta 1:3 (0:3)
/Imobile 69pen, 93pen, Korea 70 - Murijel 23, 28, Gomez 37/

Napoli – Verona 2:0 (1:0)
/Milik 37, 67/

Juventus – Bolonja 2:1 (1:1)
/Ronaldo 19, Pjanić 54 – Danilo 26/

Nedelja

12.30:  (5,10) Sasuolo (3,70) Inter (1,70) 
15.00:  (3,25) Sampdorija (3,45) Roma (2,20) 
15.00:  (2,05) Kaljari (3,35) SPAL (3,80) 
15.00:  (2,75) Udineze (3,10) Torino (2,70) 
18.00:  (2,45) Parma (3,25) Đenova (2,95) 
20.45:  (1,45) Milan (4,40) Leće (7,50) 

Ponedeljak

20.45:  (3,60) Breša (3,45) Fjorentina (2,05) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara