FK Partizan
FK Partizan

Kovačević promenio brdo, u konkurenciji već za IMT

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 17:32

Ozvaničen prelazak mladog štopera iz Čukaričkog u Partizan

Pregovori su završeni, posao ozvaničen: Bojan Kovačević je zvanično novi fudbaler Partizana.

Centralni defanzivac je tokom srede prošao lekarske preglede, čime je otklonjena poslednja dilema da li će se vratiti među crno-bele, u čijim je mlađim kategorijama stasavao, pre nego što se otisnuo u Čukariči. Sa Banovog brda se vratio na Topčidersko i sa liderom Mozzart Bet Superlige potpisao ugovor na tri i po godine.

Izabrane vesti

„Uzbuđen sam zbog povratka u Humsku. Ovo je moj drugi mandat u crno-belom i čast mi je biti deo kluba kao što je Partizan. Moj idol i uzor od malena je Nemanja Vidić, njegov stil igre mi se oduvek sviđao i voleo bih da imam isti učinak. Večiti derbi, kao praznik srpskog fudbala, jedan je od mnogih dečačkih snova i nadam se da ću osetiti čar tih trenutaka. Za navijače imam samo jednu poruku - srce na teren“, rekao je Kovačević posle parafa ugovora.

Kovačević je prethodno završio formalnosti oko promocije na stadionu i odmah se stavio na raspolaganje treneru Igoru Duljaju, te postoji mogućnost da debituje već u subotu, kad Parni valjak bude ugostio IMT, u prvom meču na domaćem terenu u 2024. Na prolećnoj premijeri Bojan je bio starter u ekipi trenera Gordana Petrića na gostovanju u Surdulici, dolazi iz takmičarskog ritma, ali za svaki slučaj, Igor Duljaj želi da ga „proveri“ na treningu, pre nego što mu pruži šansu na utakmicama.

Okolnost koja približava poslednjeg zimskog novajliju ulozi startera jeste da potpada pod bonus, pa bi mogao u odbranu, gde je mesto bilo planirano za Nikolu Miličića, međutim, kako se novajlija iz kragujevačkog Radničkog povredio tokom priprema na Kipru, usledila je reakcija kluba u završnici prelaznog roka i Bojan Kovačević (rođen 22. maja 2004) će biti opcija za obaveznog igrača mlađeg od 21 godine u prvih 11.

Njegovim angažovanjem je stavljena tačka na uzbudljiv zimski prelazni rok u Partizanu. Osim Kovačevića i Miličića, došli su još golman Miloš Krunić, te Aleksa Janković, Jun Džun Goh, Leonard Ovusu i Denil Kastiljo.


tagovi

FK PartizanČukaričkiPartizan Mozzart BetBojan Kovačević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara