Trifunović (©partizan.rs)
Trifunović (©partizan.rs)

Kovačević pokvario Partizanovu generalku: Autogol u 93. izbio pobedu iz džepa

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.24. | 16:36

Remi Parnog valjka sa Lokomotivom u Moskvi – 1:1

Vraća se Partizan iz Moskve bez dobijene utakmice iz tri pokušaja, a za to je danas glavni „krivac“ Bojan Kovačević, čiji je autogol izbio crno-belima iz ruku već viđeni trijumf nad Lokomotivom – 1:1.

Igrao se poslednji minut utakmice kada je golman Jovanović odbio loptu nakon centaršuta i pogodio Kovačevića na petercu, a fudbal se otkotrljao u mrežu. I umesto jedne pobede, remija i poraza, Partizan se iz ruske prestonice vraća sa dva remija – protiv Dinama 2:2 i Lokomotive 1:1, ali i sa porazom od CSKA (0:3).

Izabrane vesti

Šteta za kraj, jer je Partizan izgledao dosta ozbiljnije, sigurnije nego u prethodne dve utakmice. Odbrana je bila na mnogo manje iskušenja, a minut je delio da sačuva svoju mrežu. Ni golman Jovanović nije morao mnogo da se znoji, gotovo da nije imao posla za 90 minuta, a onda ga je savladao – saigrač.

Igrao je Partizan mnogo čvršće, sigurnije, povezanije nego u prethodne dve utakmice u kojima je bio manje-više u podređenoj ulozi. Danas nije, pogotovo ne u prvom poluvremenu, kada je bio bolji tim. Doduše, nije bilo mnogo šansi za gol ni na jednoj strani, da bi moglo da se kaže da se igrao neki atomski fudbal.

Bio je Partizan bolji u većem delu prvog poluvremena, izlazio u visok presing i oduzeo dosta lopti Lokomotivi na njenoj polovini, ali ofanziva još nije prošla Stanojevićevo fino štelovanje, pa crno-beli uglavnom iz svega toga nisu uspevali da stvore neku opasnu situaciju pred golom Rusa.

S druge strane, Stanojević može da bude zadovoljan kako je izgledala igra u defanzivi, Lokomotiva je stvorila samo jednu pravi priliku za gol, koju je Silijanov poslao preko prečke. Ali, kako je meč odmicao u prvom delu, sve sigurnije i čvršće je izgledala igra Parnog valjka u odbrani.

Da je sjajan igrač, koji se polako vraća na nivo iz prošle jeseni Mateus Saldanja je pokazao u 30. minutu, kada je sve sam uradio: prošao je kroz dvojicu igrača Lokomotive na petercu i potom lako matirao golmana za 1:0.

Odličnu šansu za gol imao je Partizan i u 41. minutu, kada je Arijaga sa centra pokrenuo akciju, odigrao za Antića, a njegov centaršut je pogodio Kalulua na petercu, samo što on nije pogodio mrežu Moskovljana.

Drugo poluvreme je do poslednjih 15 minuta bilo sa još manje sadržaja, ali je Lokomotiva bila bolji tim. Severina i Zubairu nisu uspevali da se nametnu, niti da zaprete, dok su Ovusua i Stjepanovića Rusi potisnuli mnogo više ka svom golu nego što je to bio slučaj sa Arijagom i Zahidom.

Mogao je na kraju, pet minuta pre zvižduka, Parni valjak da overi pobedu: novajlija Jurčević, kojem je ovo bio prvi nastup u dresu Partizana, stvorio je dobru šansu Jovanoviću, ali je njegov udarac bio traljav.

I taman kada se činilo da će se crno-beli sa trijumfom u torbi vratiti u Beograd, sam je sebi zatresao mrežu i pokvario konačan utisak.

Do starta nove sezone u Mozzart Bet Superligi ostalo je devet dana, Partizan će u prvom kolu u Loznici biti gost Napretka.

LOKOMOTIVA MOSKVA – PARTIZAN 1:1 (0:1)

/Kovačević autogol 93 - Saldanja 30/

Stadion: „RŽD Arena“

LOKOMOTIVA: Mitrjuškin – Nenahov, Njamsi, Fason – Silijanov, Batrakov, Barinov, Rakov, Tiknizjan – Vorobjev, Pinjajev. Igrali su još: Žerzino, Sarveli, Samošnikov, Morozov...

PARTIZAN: Jovanović – Filipović (od 46. De Medina), Marković, Mujakić (od 65. Kovačević), Antić (od 65. Jurčević) – Arijaga (od 46. Ovusu), Zahid (od 46. Stjepanović) – Trifunović (od 65. Severina), Goh (od 65. Nikolić), Kalulu (od 65. Zubairu) – Saldanja (od 75. Jovanović).


tagovi

FK PartizanLokomotiva MoskvaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara