Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

Kostić prelomio: 15.000.000 evra za tri godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 18:42

Srpski reprezentativac navodno odlučio o daljim koracima u karijeri

Najnovije vesti iz Nemačke glase da je Filip Kostić doneo odluku gde će nastaviti karijeru.

Pozivajući se na izvore iz igračevog okruženja, Sport 1 piše da je Kostić odlučio da potpiše novi ugovor sa Ajntrahtom iz Frankfurta. Srbin će parafirati trogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra bruto po sezoni pošto mu je aktuelni sa platom od 3.800.000 evra godišnje isticao narednog leta.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac je poslednjih godina ponajbolji fudbaler nemačkog tima, a u minuloj sezoni je bio lider koji je ekipu vukao ka trofeju u Ligi Evrope i plasmanu u Ligu šampiona. Izabran je i za najboljeg igrača finala u Sevilji protiv Glazgov Rendžersa.

U jednom trenutku je delovalo kao neminovno da će napustiti klub godinu dana pre isteka ugovora. Iako su i tada iz Frankfurta slali poruke da se ne mire sa Kostićevim odlaskom i da će učiniti sve da ga zadrže.

Interesovali su se Inter, Juventus, Napoli a navodno je Srbin sa Bjankonerima imao postignut dogovor oko trogodišnjeg ugovora vrednog 2.500.000 evra neto po sezoni. Ipak, Juventus se na kraju odlučio za Anhela Di Mariju koji je bio slobodan. Takođe, Stara dama nije imala nameru da plati obeštećenje od 20.000.000 evra koliko je tražio Ajntraht. Poslednjih dana je Napoli iskočio kao favorit za njegovo dovođenje ali nije napravio ozbilujne korake.

Ajntraht je reagovao konkretnom ponudom koja je čak i bolja od one koju je igraču slao Juventus. Kada se oduzme porez od bruto sume, Kostić će u Frankfurtu zarađivati između 2.500.000 i 3.000.000 evra godišnje neto što je bogatija ponuda od Juventisove.

I imaće status prve zvezde i najplaćenijeg igrača u ekipi. Očekuje se da kao lider povede popularne Orlove u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona.


tagovi

Filip KostićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara