Ivan Kostić (©Starsport)
Ivan Kostić (©Starsport)

Kostić blizu potpisa za PAS Lamiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 14:11

Iza 28-godišnjeg golmana je korektna sezona na golu Volosa

Srpski golman Ivan Kostić napustiće ovog leta Volos, ali po svemu sudeći ne i Grčku. Kako javlja tamošnji portal Sport FM, za 28-godišnjeg čuvara mreže je zainteresovana PAS Lamija.

Štaviše, deluje da samo detalji dele Kostića od potpisivanja ugovora. Ako ne bude iznenađenja, Lamija će mu postati treći klub u inostranstvu.

Izabrane vesti

Ovaj 191 centimetara visoki golman je kariejru počeo u Timočaninu, a potom je igrao još za Radnički iz Pirota, Metalac, Radnik iz Surdulice i Mladost iz Lučana. Od leta 2022. godine igra u inostranstvu, jednu godinu je proveo u kiparskom Paralimniju, a potom prošlu sezonu u Volosu.

Na početku sezone je Kostić bio rezerva Mađaru Danijelu Kovaču, ali u novembru je dočekao svoju šansu. Branio je ukupno na 11 mečeva za Volos, a na samo jednom nije savladan.

Kostić iza sebe ima 81 nastupa u Mozzart Bet Superligi Srbije i 61 u Mozzart Bet Prvoj ligi. Bogato iskustvo koje može samo da mu pomogne da podigne karijeru na još viši nivo u Grčkoj.

PAS Lamija je minule sezone igrala u plej-ofu grčke Superlige, a na kraju je zauzela šesto mesto. Učinak u tim uspesima imao je i srpski fudbaler Zoran Tošić, kojem ovog leta ističe ugovor. Još uvek nije poznato da li će biti produžena saradnja sa 37-godišnjim krilnim napadačem, koji je na 31 mečeva ove sezone imao učinak od jednog gola i pet asistencija.



tagovi

Ivan KostićLamijaGrčka 1Volos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara