Put je počeo da se otvara, Lion bez anti-Ronaldo plana

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.02.20. | 12:19

Juventus večeras gostuje Olimpiku u okviru prvog duela osmine finala Lige šampiona (21.00)

Juventusov cilj se zna – Liga šampiona. I tako je poslednjih nekoliko godina. Otkako je uspostavljena apsolutna dominacija u Italiji, navijači Stare dame pomalo su se zasitili domaćih trofeja, pa je onaj najvažniji klupski postao želja broj jedan. Može se reći i opsesija.

Poslednje dve sezone Juve je bivao ukočen u četvrtfinalu, pre toga između 2015. i 2017. igrao dva finala (oba izgubio), 2014. još jedno četvrtfinale...

Izabrane vesti

Lionu svaka čast za konstantnost u eliti, ali kada su ga izvukli u žrebu, Italijani su konstatovali da je put do završnice počeo lepo da im se otvara. Ulogu favorita odmah su prihvatili, pa je jasno da sve osim pozitivnog rezultata već u prvom meču u Lionu ne dolazi u obzir (21.00, TV Arena sport 1).

Juventus i dalje igra daleko od svog maksimuma i to je zapravo najveći adut Mauricija Sarija ove sezone. Očito je da formu tempira za završnicu Lige šampiona. Lion bi tako mogao da oseti ponešto od tih specijalnih aduta...
"Čeka nas tehnički vrlo dobar Lion, takođe brz i sa jakom fizikom. Opasan je to tim, i zato nam predstoji teška borba. Međutim, imamo Kristijana Ronalda, koji je cenjen širom sveta. Njegova statistika dovoljno govori o stanju njegove forme. To će nam pomoći", rekao je Sari.

Liga šampiona je san. Nema "ušatog" pehara u vitrinama Stare dame još od 1996. godine. Stvara to veliki pritisak.
"U Italiji imamo obavezu i odgovornost da pobedimo, a u Evropi smo tek jedna od deset drugih ekipa sa takvim namerama. Imamo sreću da možemo da jurimo ostvarenje sna u kontinentalnoj eliti. Ako ga ostvarimo, biće to blaženstvo, a ako to ne učinimo, putovanje bi bi moglo da bude lepo", dodao je trener crno-belih.

Francuzi, ipak, dosta osciliraju u Ligi 1. Zato su tek sedmi. Imaju napadački potencijal da naude gostima, ali samo u slučaju da sačuvaju mrežu mogli bi nečemu da se nadaju u revanšu. Kako je s druge strane raspucani Kristijano Ronaldo teško je verovati u takav scenario. Portugalski superstar postigao je 19 golova od decembra minule godine i kao takav je najveća pretnja po momke sa Grupama Arene.

Istovremeno, svoju 1.000 seniorsku utakmicu obeležio je 11. uzastopnim pogotkom u Seriji A, a nalazi se među samo sedam igrača koji su postigli više od 50 golova u Ligi šampiona.
"Kristijano je sjajan profesionalac, ali nećemo imati anti-Ronaldo plan. Juve je kompletan tim i probleme moramo da rešavamo kao ekipa. Zaista želimo da napravimo nešto veliko i naši igrači su veoma motivisani. Pokušaćemo da stvorimo probleme Juventusu u našem domu, sa 12. igračem sa tribina", rekao je kormilar Liona Rudi Garsija.

Francuski predstavnik, za razliku od Juventusa, neće na raspolaganju imati svog najboljeg igrača i kapitena. Memfis Depaj je povređen, a podatak da je postigao šest golova i asistirao četiri puta, odnosno da je učestvovao u 45 odsto golova Liona u prošloj i tekućoj kampanji u Ligi šampiona dovoljno govori kakav je to gubitak. Pored Holanđanina, Garsija ne može da računa na Konea, Rafaela, Ren-Adelajda i Solea.

Juve se uvek mučio s Lionom. Bili su u istoj grupi 2016, tada je u Torinu bilo 1:1, dok su Italijani slavili u Lionu – 1:0. Dve godine ranije u Ligi Evrope dva trijumfa Stare dame – 2:1 i 1:0.

U poslednje četiri godine Lion je odigrao deset utakmica u Ligi šampiona pred svojim navijačima i samo dve dobio (jedna je bila protiv Dinama iz Zagreba). Izgubio je, međutim, samo jednu. Baš od Juvea 2016 – beše 0:1. Sve ostalo bili su remiji.


LION - JUVENTUS 21.00 (TV ARENA SPORT 1)

Stadion: Grupama Arena
Kapacitet: 59.186
Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija)

Lion (4-2-3-1): Lopez - Tete, Andersen, Denajer, Marsal - Tusar, Mendes - Traore, Auar, Terije - Dembele.
Juventus (4-3-3): Ščensni - Danilo, Bonuči, Kjelini, Sandro - Ramzi, Bentankur, Matuidi - Kvadrado, Dibala, Ronaldo.


LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak
Čelsi - Bajern 0:3 (0:0)
/Gnabri 51, 54, Levandovski 76/

Napoli - Barselona 1:1 (1:0)
/Mertens 30 - Grizman 57/

Sreda
21.00: (3,80) Lion (3,35) Juventus (2,05)
21.00: (2,75) Real Madrid (3,35) Mančester Siti (2,55)

Utorak (18.02)
Atletiko - Liverpul 1:0 (1:0)
/Saul 4/

Dortmund - PSŽ 2:1 (0:0)
/Haland 69 i 77 - Nejmar 75/

Sreda (19.02)
Atalanta – Valensija  4:1 (2:0)
/Hatebur 16, 62, Iličić 42, Frojler 57 – Čerišev 66/

Totenhem – RB Lajpcig  0:1 (0:0)
/Verner 58p/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara