Gori kao u Frankfurtu, prvi je as Milana u 2020. godini – Ante Rebić (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.02.20. | 22:40

Milan golom hrvatskog reprezentativca slavio protiv Torina - 1:0

Bio je pod baražnom vatrom kritika Zvonimir Boban posle slabih izdanja Ante Rebića tokom 2019. godine,međutim, hrvatski reprezentativac svakim danom u svakom pogledu pokazuje da je bio ispravna investicija Rosonera. Ima do prisustva Zlatana Ibrahimovića i promene formacije Stefana Piolija, ali ima i do nesumnjivog kvaliteta Ante Rebića. Nekadašnji igrač Ajntrahta iz Frankfurta igra kao u Frankfurtu. Brzo, agresivno i efektno. Na krilima Rebića Milan je konačno spojio lepio i korisno i došao do pobede u večerašnjem okršaju sa Torinom – 1:0. Moglo je da bude više. Mnogo više. Ali dobro će doći ovaj trijumf Rosonerima na planu samopouzdanja, posebno posle dobrih igara, ali razočaravajućih rezultata protiv Intera i Juventusa.

Nema šta, Pioli je napravio odličan potez odlukom da klasičnu formaciju 4-3-3 prinači u klasičnu 4-2-3-1. Najviše benefita izvukao je Ante Rebić. Momak koji je večeras stigao do petog gola u 2020. godini. Milan je sada već na tradicionalan način počeo utakmicu.

Izabrane vesti

Podigli su sve linije tima Rosoneri prilično visoko i počeli da stežu obruč oko Sirigua još od prvog minuta. Torino se držao nekako do 25. minuta, ali tada je Samu Kastiljeho odlično prošao i nabacio loptu u šesnesterac godtiju gde se odlično snašao Ante Rebić, stigao do lopte pre Rinkona i smestio je u mrežu. Ništa tu nije mogao Sirigu.

Nastavio je Hrvat odličan golgeterski niz, mogao je početkom nastavku da upiše asistenciju, ali je Kastiljeho promašio zicer. Pre toga je šut Ibrahimovića otišao pored gola. Mnogo šansi je propustio Milan, i na tom segmentu će Pioli morati da radi. Mada je domaćin odigrao utakmicu jakog tempa. Jedina negativnost je povreda Kjara koji je izašao iz igre u 44. minutu.

Torino, za koji je 90 minuta odigrao Saša Lukić, podigao je glavu tek sredinom drugog poluvremena. Bilo je tu simpatičan pokušaja Belotija, ali ništa više od toga.

Nedelja

Udineze - Verona 0:0

Juventus - Breša 2:0 (1:0)
/Dibala 38, Kvadrado 75/

Sampdorija - Fiorentina 1:5 (0:3)
/Gabijadini 90+1 - Torsbi 8ag, Vlahović 18pen, 57, Kjeza 40pen, 78/

Sasuolo - Parma 0:1 (0:1)
/Žervinjo 25/

Kaljari - Napoli 0:1 (0:0)
/Mertens 65

Lacio - Inter 1:2 (0:1)
/Imobile 50, Milinković Savić 69 -  Jang 44/

Ponedeljak

Milan - Torino 1:0 (1:0)
/Rebić 25/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara