(©Reuters)
(©Reuters)

Korintijans ne odustaje od Kopa Libertadores, Goijas posle iznenađenja veruje u opstanak

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.02.21. | 03:52

Uzbudljivi dueli 34. kola uneli dodatnu neizvesnost u završnicu brazilske Serije A

Šampionat Brazila bliži se kraju, a na prste jedne ruke moguće je nabrojati klubove koji poslednja četiri kola dočekuju bez rezultatskog imperativa. Borba za šampionsku krunu, plasman u Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikanu, kao i trka za opstanak u elieti, ulaze u završnicu, a neizvesnost su dodatno podgrejali večerašnji rezultati.

Posle dva poraza, od Baije (1:2) i Bragantina (0:2), Korintijans je prilično ugrozio snove o mestu koje u narednoj takmičarskoj godini donosi kvalifikacije za Kopa Libertadores. Ipak, trijumf nad Searom (2:1) u 34. kolu Serije A, vratio je nadu ekipi iz Sao Paula.

Izabrane vesti

Iako su gosti poveli u 15. minutu golom Fabinja, i tako najavili novi udarac za Korintijans, osvajač 30 državnih kruna, vrlo brzo je pružio idealan odgovor i posle preokreta došao do važna tri boda u poteri za Gremijom.

Vodeći pogodak za Searu bio je delo Fabinja koji je loptu Vinisijusa iz kornera sa prve stative prosledio u mrežu. Pogodak gostiju nije poremetio Korintijans koji je pet minuta kasnije stigao do izjednačenja sa bele tačke sigurnom egzekucijom Santosa. Trećem ovosezonskom golu iskusnog fudbalera iz jedanaesterca prethodio je nseporazum De Oliveire i Klausa prilikom kojeg je štoper gostiju napravio faul nad Gabrijelom za najstrožu kaznu.

Ekspresni preokret, u 28. minutu režirali su Moskito i Leo Natel. Krilni fudbaler domaćina sa desnog boka je poslao oštru loptu u sredinu, a centarfor Korintijansa iz prve je pretočio u vođstvo.

Rezultat iz 28. minuta ostao je na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka pa je Korintijans napravio važan korak u pohodu na sedmo mesto koje trenutno zauzima GRemio sa pet bodova, ali i utakmicom više.


Istovremeno, Goijas je minimalnom pobedom nad Atletiko Mineirom (1:0) osvojio dragocene bodove u borbi za opstanak, a pogodak Indija paralelno je u velikoj meri smanjio šanse Atletika da ugrozi lidersku poziciju Internasionala.

Iako su gosti u 12. minutu stigli do vođstva preko Vargasa, pogodak nakon centaršuta sa levog krila ponišen je zbog ofsajda koji, ukoliko je bio, odlučivali su bukvalono santimetri. Nakon propuštene prilike, u 28. minutu je usledio šok u režiji domaćina. De Pauli je centrirao, a Indio se udarcem glavom upisao u strelce.

Pogodak veznog igrača ispostavio se i kao odlučujući, pa je Goijas prišao na samo tri boda od sigurne zone, dok je Atletiko ostao na pet bodova zaostatka u odnosu na Internasional koji ima i utakmicu manje.

U trećem susretu večeras, Fluminense je upisao minimalni trijumf nad Baijom.


BRAZIL 1 – 34. KOLO

Sreda

Gremio – Santos 3:3 (1:1)

/Souza 37p, Žean 46, Pepe 53 - Kaio Žorže 8, Artur 67p, Madson 90+6p/

Bragantino – Atletiko GO 2:0 (0:0)

/Italo 56, Klaudinjo 90+3p/

Četvrtak

Baija - Fluminense 0:1 (0:0)

/Enrike Luiz 33/

Korintijans - Seara 2:1 (2:1)

/Santos 21p, Leo Natanel 28 - Fabinjo 15/

Gojas - Atletiko Mineiro 1:0 (1:0)

/Indio 28/

22.30: (1,87) Fortaleza (3,40) Koritiba (4,50)

Petak

01.00: (3,15) Atletiko PR (3,05) Internasional (2,45)

01.00: (1,35) Flamengo (5,00) Vasko da Gama (9,00)

Subota

00.00: (2,45) Botafogo (3,20) Sport Resife (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Korintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara