Rikardinjo efekat uzdrmao Francusku

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 18:08

Najbolji igrač na planeti nije ni zaigrao, a već se stvorila nezapamćena euforija

Rikardo Filipe da Silva Braga, poznatiji kao Rikardinjo, potpuno je promenio francuski futsal, a da tamo još nije ni zaigrao. ACCS Pariz, za koji će Portugalac nastupati nakon što je pre nekoliko dana prešao iz Movistar Intera, odlučio se za dovođenje šestostrukog osvajača nagrade najboljeg futsalera na planeti sa ciljem da promoviše ovaj sport u svojoj zemlji.

Francuska fudbalska federacija godinama unazad ulaže novac u futsal. Uprkos tome, D1 (Prva divizija) i dalje ima amaterski karakter, u njemu dominira jedan tim ACCS Pariz, koji bez problema osvaja trofeje. I upravo ACC Pariz se odlučio da dovođenjem Rikardinja, kao vid svojevrsne atrakcije, privuče futsal zvezde u ostale francuske klubove.
"Primio sam poruke od igrača El Posa, Barselone i drugih timova koji su se raspitivali o projektu, šansama da dođu”, priznao je Portugalac Lekipu.
 

Izabrane vesti

Rikardinjo nije igrao na prethodnom meču svoje nove ekipe, ali je i pored toga zabeležen porast posećenosti na tribinama. Očekivanja su ogromna, pa su francuska i portugalska federacija postigle sporazum za prenos utakmica u Portugaliji.
"Verujem u projekat ACCS-a. Uveren sam da će biti odlično. Privući ćemo više igrača, navijača, televizija i sponzora. Fajnal for Lige šampiona je dug put, ali očekujemo da kroz tri godine dostignemo krov Evrope”, samouveren je popularni Magiko.

Klub iz Pariza godinama unazad konstantno napreduje. Od osnivanja 2014. godine ostvario je pet uzastopnih promocija. Na tom putovanju od regionalne lige do D1, pariski tim čak je 2017. godine osvojio i Kup i to kao trećeligaš, što nije uradio nije drugi klub u zemlji.

Ključ osvajanja Kupa bio je Kevin Ramirez. Francuski internacionalac došao je u klub godinu dana ranije kao prvi profesionalac u redovima ACCS-a i on možda i najbolje zna od kolikog je značaja dolazak Rikardinja u Francusku.
"To je odlično za ligu i klub. Liga će napredovati njegovim dolaskom. Ostaje da vidimo da li je tim spreman na ovakvog igrača. Moramo videti kako će se tim razvijati od sada, ali vrlo smo srećni. Ovde je futsal hobi, ali strani igrači donose znanje i iskustvo koje je potrebno igri", poručio je Ramirez.

Da futsaleri nisu jedini koji blagosiljaju transfer Rikardinja, potvrđuje izjava Marsela Serpe, trenera Tuluza, jednog od prvih koji je stigao iz LNFS-a (španska futsal liga) u Francusku.
"Ovo su odlične vesti za Francuski futsal. Njegov dolazak doneće ligi potreban kvalitet i publicitet. Kada imate dobre igrače u dobrim timovima, lako je motivisati se. Ostali timovi moraće da se bore sa najjačima i to podiže nivo lige", smatra Serpa.

Foto: (©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara