Detalj sa meča Kopenhagena i Mančester Sitija (©Reuters)
Detalj sa meča Kopenhagena i Mančester Sitija (©Reuters)

Kopenhagen posle 23 godine neće igrati u Evropi ako ne pobedi večeras

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 15:30

Lavovi, koji su trenutno 37. klub na UEFA rang listi, dočekuju Randers (19 časova) u baražu za Ligu konferencije

Pre nekoliko meseci su fudbaleri Kopenhagena igrali osminu finala Lige šampiona protiv Mančester Sitija, pre dve nedelje su bili glavni kandidat za titulu u Danskoj, a ovog petka bi mogli da ostanu bez plasmana u Evropu prvi put posle 23 godine! Serija od tri loša rezultata (dva poraza i remi) doveli su ih do toga da od 19 časova moraju da igraju protiv Randersa baraž za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije!

Srećom po Lavove, igra se na njihovom Parkenu. To im je velika prednost, pa su izrazit favorit protiv Randersa. Mada, bili su i u plej-ofu u prethodne dve nedelje na svakoj od utakmica, pa su redom izgubili kod kuće od Midtjilanda (1:2), u gostima od Orhusa (2:3), pa su remizirali na Parkenu sa Nordsjelandom (1:1).

Izabrane vesti

I zato, sada moraju da pobede najbolji tim plej-auta da bi osigurali Evropu. Jer, Midtjiland će kao prvak u Ligu šampiona, Silkeborg kao osvajač kupa u Ligu Evrope, a Brendbi kao drugi u plej-ofu u Ligu konferencije.

Da je Kopenhagen kojim slučajem izgubio od Nordsjelanda pao bi sa treće na četvrtu poziciju i onda definitivno prvi put od sezone 2000/2001 ne bismo gledali Lavove na međunarodnoj sceni. Od tada, u prethodne 23 godine Kopenhagen je osvojio 14 titula, devet kupova i čak 16 puta igrao u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Prezimio je tamo osam puta.


19.00: (1,42) Kopenhagen (4,60) Randers (7,50)


U dva navrata smo gledali Kopenhagen u osmini finala Lige šampiona, a 2020. u četvrtfinalu Lige Evrope. Veoma bi bilo čudno da klub koji je trenutno 37 na UEFA rang listi ne gledamo na međunarodnoj sceni, ali i to može da se desi.

Ove sezone Randers je izgubio od Kopenhagena na oba susreta, sa po 4:0 i 4:2. Međutim, isto tako je prošle sezone dvaput uspeo da ga zaustavi. U aprilu prošle godine je kod kuće slavio sa 1:0, dok je u Kopenhagenu bilo 1:1.

Randers na poslednja tri gostovanja nije uspeo da pobedi nijednom. Odigrao je 0:0 sa Viborgom, a zatim izgubio od Lingbija (1:2) i Odensea (0:2). I pored toga je zauzeo prvo mesto u plej-ofu, sa poenom više od Viborga.

Igrao je Randers ukupno šest puta na međunarodnoj sceni, poslednji u sezoni 2021/2022. Nije tada uspeo da se domogne grupne faze Lige Evrope, eliminisao ga je Galatasaraj, ali je potom bio drugi u grupi Lige konferencije. To mu je bilo dovoljno da prezimi u Evropi, ali već na prvoj prepreci ga je zaustavio Lester (2:7).


--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Marselj na Velodromu, Fajenord na De Kajpu ili možda Benfiku na Da Lužu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------


DANSKI BARAŽ ZA LIGU KONFERENCIJE – FINALE

Petak

19.00: (1,42) Kopenhagen (4,60) Randers (7,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Danska 1Liga konferencijeKopenhagenRanders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara