Detalj kada je Griliš igrao rukom
Detalj kada je Griliš igrao rukom

Kontroverzna situacija na Vembliju: Gde je penal za Čelsi? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 23:01

Svi fudbaleri Plavaca pohrlili su ka Majklu Oliveru koji je samo odmahnuo rukom, čak nije bio ni korner za tim iz Londona

Jedan gol razdvojio je Mančester Siti i Čelsi u polufinalu FA kupa, ali je susret obeležila i kontroverzna situacija pri rezultatu 0:0 koja je utakmicu mogla da odvede u potpuno drugi smer.

Radi se o detalju iz 56. minuta, kada je Kol Palmer izveo slobodan udarac posle kojeg su svi fudbaleri Čelsija pohrlili ka sudiji Majklu Oliveru. Razlog možda nije na prvo gledanje bio očigledan, ali već na drugo je sasvim jasan – Džek Griliš je u svom kaznenom prostoru igrao rukom u živom zidu.

Izabrane vesti

U momentu Palmerovog udarca došlo je do 'pucanja' živog zida jer je Hulijan Alvarez otišao u stranu, dok je Džek Griliš u skoku blago odručio levu ruku i lopta ga je pogodila u lakat.

Dok su se fudbaleri žalili, Majkl Oliver je prvo odmahnuo rukama i negirao postojanje bilo kakvog elementa za najstrožu kaznu, a onda je ubrzo zatim dobio i potvrdu iz VAR sobe što je dosta čudno uzimajući u obzir da je kontakt jasno vidljiv na snimcima.

Engleska fudbalska javnost burno je reagovala na ovu situaciju i čak podrugljivo se ponela prema celoj situaciji, sa akcentom da je na Vembliju dozvoljeno da se igra rukom i prođe nekažnjeno.

No, Čelsi je sam kriv za poraz uprkos jednog od najboljih partija ove sezone. Nikolas Džekson se propisno ispromašivao, imao je i Kol Palmer priliku koju nije iskoristio, a Sitiju je bio dovoljan jedan trenutak protivničke uspavanosti da reši utakmicu.

Po završetku susreta videli smo i ono što je verovatno krunski problem ovog Čelsija - dok Tijago Silva plače zbog ispadanja, Noni Madueke se smeje sa Džekom Grilišom...


tagovi

ČelsiMančester SitiFA kupKol PalmerDžek Griliš

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara