Da li će i uprava Fluminensea da pokaže crveni karton Fernandu Dinizu kao sudija u derbiju Rija (©Reuters)
Da li će i uprava Fluminensea da pokaže crveni karton Fernandu Dinizu kao sudija u derbiju Rija (©Reuters)

Kontroverzan penal rešio Fla-Flu klasik: Šampion Južne Amerike fenjeraš, Dinizu se sprema „giljotina“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.06.24. | 01:25

Brazil 1: Flamengo ostao lider posle pobede nad gradskim rivalom sa 1:0. Pedro s kreča u 83. minutu upalio alarm u redovima prošlogodišnjeg pobednika Kopa Libertadores

Kolo sreće se okreće. Prošle godine Fluminense je imao najbolju sezonu u istoriju, prvi put je velikan iz Rija osvojio Kopa Libertadores posle pobede na svom terenu protiv Boke Juniors sa 2:1 posle produžetaka. Navijači Flua bili su tada u delirijumu, a samo šest meseci kasnije – alarm zvoni na najjače u klubu koji igra kao domaćin na kultnoj Marakani.

Šampion Južne Amerike je posle 11 kola Serije A na poslednjem mestu sa samo šest bodova, ima četiri poraza u nizu. Poslednji je bio bolan u Fla-Flu Klasiku protiv Flamenga – 0:1 (0:0) u nedelju. Nekada hvaljen trener Fernando Diniz po svom stilu koji je i dobio i naziv Dionizmo, sada je na stubu srama. Dobio je vođenje Selesaa posle smene Titea, ali se nje proslavio na klupi repezentacije. Zamenio ga je iskusni Dorival Žunior, a sada bi mogao da dobije otkaz i u Fluminenseu posle novog poraza od ljutog rivala u 11. kolu Brazileiraa.

Izabrane vesti

Gradski derbi na Marakani je rešen u finišu posle kontroverznog penala koji je u 82. minutu dosuđen za Flamengo. Posle duela napadača Bruna Enrikea i defanzivca Fliminensea Kalegarija, sudija Klejn je dosudio najstrožu kaznu. Na snimku se vide da je Enrike odgurnuo Kalegrija u šesnastercu nominalnog domaćina (oba tima dele Marakanu), a ovaj je je padu faulirao napadača Flamenga.

Pedro je bio siguran egzekutor s kreča za nova tri boda čete Titea i ostanak na prvom mestu sa bodom više od sve boljeg šampiona Brazila, Palmeirasa. Diniz je na ovom meču pocrveneo. Morao je zbog protesta da napusti klupu pre kraja derbija Rio de Žaneira.

Utorak, 03.00: (1,12) Brazil (9,50) Kostarika (19,0)

Nije bilo mnogo šansi u gradskom derbiju pred 80.000 navijača. Flamengo je bio nešto bolji, ali sa malo prilika za gol. Kolika je kriza Fluminensea govori podatak da izabranici Fernanda Diniza nijednom nisu uspeli da ugroze golmana ljutog rivala, Argentinca Rosija.

Bljuvao je vatru posle meča Diniz. Svestan je da mu sprema otkaz. U Brazilu nemaju previše obzira za trenere, brzo "lete glave“, pa to verovatno čeka i iskusnog stručnjaka i pored sezone iz snova u 2023. godini.

Nisam ja taj koji me zapošljava ili otpušta“, rekao je Diniz posle meča na konferenciji za medije i prebacio loptu ka upravi kontinentalnog šampiona.

Flamengu pod vođstvom Titea, neuspešnog selektora Brazila (ispao dva puta u četvrtfinalima Mundijala u Rusiji i Kataru od Belgije i Hrvatske), odlično ide. Velikan iz Rio de Žaneira je na početku godine uspeo da osvoji lokalni šampionat Karioka, preotme krunu Fliuminenseu, a uz šampiona Palmeiras boriće se za titulu u zemlji fudbala, ali i u Kopa Libertadoresu.

Verdao je posrtao na početku sezone, ali mašinerija trofejnog portugalskog stručnjaka Abela Fereire igra sve bolje i pored čerupanja tinejdžera od strane velikana iz Evrope. Endrik je otišao u Real, a Estevaa je na putu za London i Čelsi.

Palmeiras je vezao petu pobedu u šampionatu i diže za vratom Flamengu. Na svom terenu je pobedio Žuventud sa 3:1, a jedan od golova delo je Estevaa koji će u julu naredne godine da se pridruži timu sa Stamford Bridža, a pre nekoliko dana je transfer realizovan. Golove za šampiona Brazila dali su i Flako Lopes i Majke. Pogodak Estevaa u 75. minutu za 2:1 bio je ključan za tri boda domaćina.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

BRAZILSKA SERIJA A – 11. KOLO

Subota

Krisijuma - Botafogo 2:1 (1:0)

/Gustavo Bareto 11, Artur Klark 84 - Lukas Halter 55/

Gremio - Internasional 0:1 (0:0)

/Vitao 64/

Kujaba - Atletiko Gojanijense 0:0

Nedelja

Vasko da Gama - Sao Paulo 4:1 (2:1)

/Franko 33ag, Giljerme Estrelja 45+3, Leandrinjo 80, David 90+3 - Andre Silva 11/

Atletiko Paranaense - Korintijans 1:1 (1:0)

/Kristijan 45 – Kaka 90+2/

Baija – Kruzeiro 4:1 (1:1)

/Tasijano 45+9, Estupinjan 78, 90+6, Bil 90+1 – Veron 14/

Fluminense – Flamengo 0:1 (0:0)

/Pedro 83 pen/

Atletiko Mineiro – Fortaleza 1:1 (0:1)

/Paulinjo 58 - Bruno Lopes 25/

Bragantino – Vitorija 2:1 (1:1)

/Erik Ramires 45+3, Helinjo 66 – Mota 17/

Palmeiras – Žuventud 3:1 (0:0)

/Flako Lopes 49, Estevao 75, Majke 83 - Farijas 64/



tagovi

Južna AmerikaFluminenseFernando DinizBrazilBrazileiraoBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara