Konte: Ispao sam magarac

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.19. | 22:13

„Ostavite decu na miru, ja sam kriv“, poručuje trener Intera

Kao pravi vojskovođa, istupio je Antonio Konte pred navijače Intera i upro prstom sam u sebe. U stilu „ja sam kriv“, šef stručnog štaba Intera preuzeo je odgovornost za slab rezultat na startu Lige šampiona i mršav bod u duelu sa praškom Slavijom (1:1).

Nerazuri nisu bili ni senka ekipe koja je u tri uvodna kola Serije A zabeležila pobede i zasluženo je sapletena, čime je sama sebi otežala posao, pošto su u grupi još Barselona i Borusija iz Dortmunda, pa su šanse za plasman u osminu finala već umanjene.
Napali su nas, pritisli visokim presingom, nismo imali odgovor, birali smo loša rešenja. U prvenstvu Italije suočavali smo se sa timovima koji su nas čekali na svojoj polovini, dok nas je Slavija napala i naterala da tragamo za drugačijim solucijama. Mučili smo se i naravno da nisam zadoviljan izdanjem u prvom kolu“, realan je u komentaru Antonio Konte.

Izabrane vesti

Povratniku u italijanski fudbal nije se dopala reakcija fudbalera na presing Slavije, međutim, nijednog trenutka ne želi da ih optužuje.
Prvi odgovoran za ovaj rezultat sam ja. Sve ovo je moja greška. Očigledno da nisam dovoljno dobro spremio ekipu za moguće aspekte utakmice. Decu koja su igrala ostavite na miru. Jednostavno, ovo nije fudbal kakav igramo i za kakav se zalažemo na treninzima. Nismo pokazali ama baš ništa od onoga što smo vežbali. Postojala je velika želja kod momaka, ali intenzitet meča je bio visok, baš zbog toga što nismo pokazali ono što smo se dogvorili došlo je do veće potrošnje, u pojedinim trenucima nestalo nam je snage. Sve ovo je proces, tek ćemo da rastemo i razvijamo se, jer imamo dosta mladih igrača u timu. Na primer, Lazaro do večeras nije odigrao nijednu utakmicu u Ligi šampiona, a kročio je na teren u teškom trenutku za ekipu. To mora da se ceni. Momci su dali sve od sebe“.

Utisak je da su podbacili oni od kojih se najviše očekivalo. Na primer, napadači: Lukaku i Martinez.
Ne želim da pričam o pojedincima. Svi smo podbacili. Ja sam ispao najveći magarac. Mrzim da vidim igru dugim loptama, a baš to smo radili. Nije nam to bio Plan B, jednostavno to nismo ni vežbali. Za to zaslužujem da odem u ćošak“, samokritičan je Antonio Konte.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara