Romelu Lukaku i Antonio Konte (©Reuters)
Romelu Lukaku i Antonio Konte (©Reuters)

Konte dobija 250.000.000 za pojačanja: Lukaku kontaktiran, alternativa prvi strelac Primere

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 10:12

Italijanski mediji pišu da je novi trener Napolija već sastavio listu od nekoliko želja iako još nije ni zvanično predstavljen

Antonio Konte još nije zvanično preuzeo klupu Napolija, a italjanski mediji uveliko pišu o onome što ga čeka na stadionu Dijego Armando Maradona. A, čeka ga ozbiljan posao.

Aurelio de Laurentis uprskao je priliku da na temeljima tima koji je pre godinu dana bio šampion Italije gradi svetlu budućnost, pa će 54-godišnji strateg morati da izvrši veliku rekonstrukciju po samom dolasku. I za tako nešto na raspolaganju će imati 250.000.000 evra.

Izabrane vesti

Tako barem tvrdi lokalni list Il Matino uz napomenu da će pomenuta suma uključivati i novac od potencijalne prodaje Viktora Osimena. Nigerijac se godinama unazad dovodi u vezu sa najvećim klubovima Evrope, a u Italiji su uvereni da će ovog leta konačno i napraviti iskorak u karijeri, koji bi Napolitancima doneo preko 100.000.000 evra.

Dakle, u slučaju Osimenovog odlaska novi špic biće neophodan. No, Konte već zna koga želi kao zamenu. Pogađate, u pitanju je Romelu Lukaku. Imao je vrlo uspešnu saradnju sa njim u Interu i stoga želi da je obnovi podno Vezuva, što je čelnicima Napolija navodno saopštio na jednom od prethodnih sastanaka i već se sam bacio na izvršenje zadatka.

Italijanski Skaj tvrdi da je Konte lično kontaktirao belgijskog napadača, kojeg Čelsi želi da se reši, ali nije raspoložen za nikakve trampe (mediji na Čizmi spekulisali o trampi Osimen - Lukaku) već insistiraju na otkupnoj klauzuli od 45.000.000 evra. Ukoliko pak ne uspe da ga dovede, Konteova alternativa je Đironin Artjom Dovbik, najprijantije iznenađenje i prvi strelac španske La Lige u nedavno završenoj sezoni sa 24 pogotka. Njegova klauzula iznosi 40.000.000 evra.

Kako će Konteovim dolaskom Napoli promeniti formaciju, neophodno će biti i pojačanje u poslednjoj liniji, a bivši trener Intera u srcu odbrane rado bi video Alesandra Bonđorna iz Torina, jednog od traženijih štopera na Čizmi, sa kojim je šampion Italije iz 2023. godine takođe već uspostavio prvi kontakt. Međutim, nije jedini...

Za kraj, Skaj piše da Konte želi i levo krilo, a jedna od ideja je Nikolo Kambijagi, 23-godišnji fudbaler Atalante, koji je prethodne dve sezone nastupao na pozajmici u Empoliju i ostavio vrlo dobar utisak. Zimus se Napoli raspitivao i za Šahtjorovog Georgija Sudakova i navodno još se nije ohladio.


tagovi

Romelu LukakuNapoliAntonio KonteLetnji prelazni rok 2024transferiArtjom Dovbik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara