Jerdi Shauten (Reuters)
Jerdi Shauten (Reuters)

Konte će da izludi čekajući: Napoli se sa Mektomineja prešaltao na Holanđanina

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.08.24. | 15:03

Makar je blizu potpis Bilija Gilmora…

Prelazni rok se skoro bliži kraju, a Antonio Konte jedva da je dobio polovinu od onoga što mu je obećano u Napulju. Pogotovo se to odnosi na pojačanja u veznom redu.

Konte insistira na dolascima dvojice igrača na sredini terena, ali klub bezuspešno kuca na više vrata poslednjih nedelja i sada je otvoren još jedan pregovarački kanal. Napoli želi Jerdija Shautena iz PSV Ajndhovena.

Izabrane vesti

Reprezentativac Holandije je nova želja pošto deluje da nema ništa od dolaska Skota Mektomineja za kojeg Mančester Junajted traži 35.000.000 evra. Podsetimo da je Napoliju propao i dogovoren transfer Marka Brešaninija koji je čak prošao i lekarske preglede da bi potom završio u Atalanti.  

I tako je na poziciji centralnog veznog u prvi plan iskočilo Shautenovo ime. Holandski vezista je u Italiji i stekao fudbalsko ime pošto je četiri godine igrao za Bolonju koja ga je dovela kao anonimusa iz Ekscelziora. Postao je reprezentativac i prošlog leta prešao u PSV kao kapitalno pojačanje u transferu teškom 15.000.000 evra. Tamo je još više napredovao, bio jedan od ključnih igrača u dominantnom pohodu na titulu i standardan reprezentativaca Lala na nedvanom EP. A, to znači da mu je i cena skočila…

Pre mesec dana ga je htela Borusija Dortmund, bila spremna da plati 22.000.000 evra, ali PSV nije hteo ni da čuje. Holandski mediji su pisali da u Ajndhovenu ne žele da razgovaraju ispod 30.000.000 evra iako ni tu sumu najradije ne bi prihvatili jer im je Shauten neophodan, a klupska kasa je dobro popunjena i ne moraju da prodaju igrače.  

Sada Napoli gaji nade da bi ponudom od 20.000.000 evra mogao naterati Filipsovce da se predomisle, a nadaju se i da bi igrač mogao da izvrši pritisak na klub da ga proda. Situacija u Ajndhovenu je prilično napeta ovih dana jer na transferima insistiraju i golman Valter Benitez, kao i defanzivac Oskar Boskalji. PSV ne može sebi da dozvoli da mu baš toliko bitnih igrača ode u finišu prelaznog roka…

I dok se situacija oko Shautena tek zahukatava, dobra vest za Kontea je da Napolijev sportski direktor Đovani Mana polako zatvara priču oko Bilija Gilmura iz Brajtona. On je jedan od dvojice veznih igrača na kojima je Konte insistirao. Klasična ‘šestica’ sa nešto defanzivnijim karakteristikama od Shautena ili Mektomineja koji se ranije pominjao. Napoli je danima pregovarao sa Brajtonom oko škotskog veziste. Italijani su nudili 10.000.000 evra, Englezi tražili duplo više, a na kraju će transfer sa bonusima iznositi 18.000.000 evra. Igrač je već dogovorio petogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni.

Podsetimo, Napoli skoro celo leto pregovara i sa Čelsijem oko najveće Konteove želje – Romelua Lukakua. Napolitanci su povećali ponudu sa 30.000.000 na 32.000.000 evra, ali Plavci ne odstupaju od zacrtane cene od 40.000.000. Međutim, kako se bliži kraj prelaznog roka, obe strane moraju da razmišljaju o kompromisu jer je im je transfer Lukakua neophodan. Možda na kraju sve bude rešeno prodajo Viktora Osimena u Čelsi za novac i Lukakua.


tagovi

Jerdi ShautenZimski prelazni rok 2024Skot MektominiBili Gilmor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara