Erik Ten Hag (©Reuters)
Erik Ten Hag (©Reuters)

Konferencija kao Vašar taštine: Ten Hag povređene sujete, novinarima zabranjeno da pitaju

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 18:28

Medijima koji su kritikovali igru Mančestera protiv Koventrija do daljnjeg onemogućeno da Holanđanina izlažu škakljivim situacijama i staju mu na senku

Dobro je Viljam Mejkpis Tejkeri poznavao više krugove engleskog društva i vremenom se razvio u jednog od najistaknutijih satiričara viktorijanskog doba. Među kultnim delima pomenutog engleskog književnika izdvaja se delo "Vašar taštine", u kom je savršeno opisan svet koji nagrađuje samo licemerje i ljude okružene intrigama, a u prvi plan izbacuje sve one sujetne naravi i skida masku sa poniznog klanjanja uspehu i titulama. Sve što je Erik Ten Hag uradio za prethodne nešto manje od dve godine, ne daje za pravo bivšem strategu Ajaksa da se mnogo uzdiže i ponosi ostvarenim na Olf Trafordu, a uprkos tome gordost 54-godišnjeg Holanđanina iz sedmice u sedmicu sve je veća.

Svakom narednom konferencijom za medije spočitavo je medijima što kritički pišu na račun igre Crvenih đavola, a čini se da je Ten Hagov ego dostigao novi stadijum. Portparol Mančester Junajted je pred početak konferencije za subotnji duel sa Barnlijem, novinarima Mančester Ivning Njuza, Sana i Mirora (koji su već zaseli u salu za medije) saopštio da im ubuduće neće davati reč na klupskim konferencijama, uključujući i današnju. Odluka je donešena u svetlu pisanja ovih listova posle prolaza Junajteda na penale u polufinalu FA kupa protiv Koventrija i korišćenja izraza poput: sramotno, beščasno, kukavički, aludirajući na usplahirenost Junajtedovih igrača u trenucima kada je Koventri počeo da smanjuje zaostatak, došao od 0-3 do 3-3 i zbog malog ofsajda u produžetku ostao bez 4:3.

Izabrane vesti

Ten Hag je na prethodnim konferencijama opravdao igru svog tima nabrajujući sva finala u koje je Junajted odveo za prethodne dve godine i govorio da je jedino sramotno što mediji nazivaju igre Junajteda sramotnom. Sada je čine se primenio novu taktiku i diplomatski odgovarao na sva pitanja, bez opširnijih izlaganja, uz vrlo kratke odgovore, čak i onima koji su mogli da ga pitaju. Medije je između ostalog interesovalo kakav odnos ima Markusom Rašforfom, kog su navijači trostrukog prvaka Evrope izvižali posle meča protiv Koventrija.

"Imamo mnogo simpatija prema Rašiju. On je briljantan igrač", kratak je bio Ten Hag.

Jedino što je kudikamo Holanđanin otkrio jeste to da će se Mejson Maunt sutra igrati prvi put u startnoj postavi još od oktrobra.

"Biće isti tim, ali će Mejson početi", kratko je ogovorio Ten Hag i brže-bolje otišao sa konferencije".

Naslovi poput "Mora da ode" i "Više nema vremena za njega" potpuno su povredili sujetu trenera, koji je Junajted uprkos velikim svotama potrošenim na obeštećenja u prethodnim godinama, ostavio na poslednjem mestu u grupi Lige šampione i sa jednim od najslabijih bodovnih učinaka u istoriji kluba u jednoj sezoni Premijer lige (trenutno deluje da će aktuelna biti druga ili treća najslabija u eri Premijer lige). Nije još Junajted odlučio šta će sa Ten Hagom, ali je jasno da trenutno u čitavoj sapunici niko ne dobija. Mančester kao da gubi vreme, a Ten Hag kontinuirano ruši reputaciju izgrađenu u Ajaksu.


tagovi

Erik ten HagMančester Junajtedkonferencija za stampu

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara