(Reuters)
(Reuters)

Konačno ubedljiv Brazil! Osetio ga i Partizanov Grimaldo...

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 05:05

Rafinja iz penala, pa rezervisti Luiz Enrike i Andreas Pereira potpisali pobedu nad Peruom

Napokon i Brazil da „nešto“ odigra!

Nakon tesnih pobeda nad Čileom i Ekvadorom i poraza od Paragavaja u poslednjih mesec dana, konačno se Selesao razigrao i demolirao nejaki Peru - 4:0 (1:0).

Izabrane vesti

Iako nije tako delovalo od početka... Čak je Peru prvi zatresao mrežu, ali je VAR opravdano poništio Floresov gol zbog ofsajda. Posle toga je Brazil preuzeo inicijativu. Rafinja je bio najraspoloženiji iz napadačke linije koju su još činili Savinjo, Rodrigo i mladi špic Igor Žezus. Barselonino krilo je imalo i najbolju šansu nakon dvadesetak minuta igre kada je pogodio prečku.

U strelce se upisao u finišu poluvremena sa bele tačke. Prethodno je Zambrano igrao rukom. I to je manje-više bilo sve od Brazila u prvom poluvremenu, osim par solidnih pokušaja koje je zaustavio gostujući golman Galese.

I drugo poluvreme je krenulo penalom za Brazil. Opet Zambrano. Ovog puta je srušio Savinja, a Rafinja je ponovo bio siguran sa kreča. Dominirao je Brazil u nastavku, ali nije stvarao šanse. Sve dok selektor Dorival Žunior nije napravio izmene.

Ušle su domaće snage Andreas Pereira i Luiz Enrike i odmah kreirale gol. Počelo je Enrikeovim prodorom, a završilo se sjajnim volejom Pereire.

Gosti su napravili izmene, ušao je i Partizanov vezista Grimaldo, ali minut kasnije su primili i četvrti. Luiz Enrike je na asistenciju dodao i gol udarcem sa ivice kaznenog prostora.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 10. KOLO

Utorak

Kolumbija – Čile 4:0 (1:0)

/Sančes 34, Dijaz 52, Duran 82, Sinistera 90+3/

Sreda

Paragvaj - Venecuela 2:1 (0:1)

/Sanabrija 59, 74 - Aramburu 25/

Urugvaj - Ekvador 0:0

Argentina - Bolivija 6:0 (3:0)

/Mesi 19, 84, 86, Martinez 43, Alvarez 45+3, Almada 69/

Brazil - Peru 4:0 (1:0)

/Rafinja 38 penal, 54 penal, Pereira 71, Luiz Enrike 74/



tagovi

Fudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija PeruaAndreas PereiraRafinjaLuiz Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara