Seol Jong Vu (©Reuters)
Seol Jong Vu (©Reuters)

Komplikuje se dolazak levog beka: Korejac hoće u Zvezdu, ali Ulsan koči transfer

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 14:04

Trener korejskog šampiona ne želi ni da čuje za odlazak reprezentativca, jer nema adekvatnu zamenu

Aktivno je Crvena zvezda radila na dovođenju Uroša Sremčevića, izdvojila 2.000.000 evra i potpisala perspektivnog napadača. Uspešno je zatvorila taj posao i okrenula se ka levom beku. Od početka zimskog prelaznog roka srpski šampion je, prema rečima sportskog direktora Mitra Mrkele, češljao tržište i izbor je pao na Seola Jong Vua.

Tehnički direktor Marko Marin otputovao je u Dohu kako bi na delu video levog beka Južne Koreje, kontakti su uspostavljeni i nezvanično se moglo čuti da Ulsan Hjundai za Seol Jong Vua traži oko 700.000 evra, međutim, iz Azije dopire vest da trener Hjong Mung Bo ne želi ni da čuje za odlazak reprezentativca, jer nema adekvatnu zamenu.

Izabrane vesti

Seol Jong Vu je izrazio želju da pređe u Crvenu zvezdu, spreman je da napusti klub u kome je ponikao i oproba se van granica države, ali prelazak iz redova korejskog u srpskog šampiona se komplikuje. Reprezentativac Južne Koreje je na Azijskom kupu svaki meč započeo kao starter, bio je zacementiran kraj leve aut-linije – može da odigra i na suprotnoj strani terena – i tokom trajanja šampionata Ulsanov trener Hjong Mung Bo razgovarao je sa klupskim rukovodstvom i zatražio da Seol Jung Vu ostane.

Dakle, sva je prilika, cena i neće biti toliki problem koliko to što Ulsan Hjundai nije pripremio teren za prodaju standardnog reprezentativnog levog beka.

Južna Koreja je na Azijskom kupu zaustavljena u polufinalu, ispala je od Jordana, a Seol Jung Vu je odigrao ceo meč. Proveo je 90 minuta na terenu, kao i kao i u grupi protiv istog rivala i Bahreina. U duelima sa Saudijskom Arabijom i Australijom je igrao i tokom produžetaka i jedino je u utakmici sa Malezijom u grupi zamenjen u finišu susreta. Na Azijskom kupu upisao je asistenciju, a do sada je za reprezentaciju Južne Koreje odigrao 14 utakmica.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024FK Crvena zvezdaSeol Jong Vu

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara