Kompani traži da Kimih ostane, Bajern ne menja stav o plati

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 20:06

Ne može po sadašnjim uslovima

Menja se odnos prema Jozui Kimihu u Minhenu poslednjih dana. Otkako je Vensan Kompani počeo sa radom i obavio prve konkretne razgovore sa čelnicima sportskog sektora, nemački reprezentativac je ponovo u situaciji 'fifti-fifti': šansa da ostane 50 odsto, šansa da ode 50 odsto.

"Kompani i njegovi saradnici vide Kimiha kao idealnog partnera Žoau Paljinji u srcu terena. Ono što je posebno važno novom treneru jeste što iskusni vezista može na svetskom nivou da odigra i kao desni bek, mada tu ulogu ne preferira", piše Filip Kesler, jedan od dobrih poznavaoca Bajernove transfer politike.

Izabrane vesti

"Mnogi vrhunski klubovi pokazali su interesovanje za Kimiha, a igrač je u veoma ugodnoj poziciji, pošto mu ugovor ističe za godinu dana, tako da sudbinu praktično drži u svojim rukama".

Nakon Kompanijevog izveštaja šefovima, u Bajernu su spremni da u narednim danima započnu razgovore sa Jozuom Kimihom oko nastavka saradnje. Ono što ostaje nepromenjeno jeste stav kluba da novi ugovor dolazi u obzir samo uz smanjenje plate.

Isti izvor navodi da je veliko pitanje da li bi Kimih pristao na to na svom igračkom vrhuncu, ako se zna da je Bajern izašao u susret Tomasu Mileru pre godinu dana i dao mu istu platu koju je imao, iako je duboko zagazio u četvrtu deceniju - 20.000.000 evra!

U Minhenu svoj zahtev za smanjenjem plate projektovanog kapitena pravdaju činjenicom da je iza njega verovatno najslabija sezona otkako je postao standardan.

Bajern može da bude u prednosti u odnosu na ostale klubove jer Jozua Kimih nema menadžera i o svemu sam pregovara. Poslednji put razgovori oko nastavka saradnje trajali su kraće od pola sata...

Kimih je bez cenkanja potpisao ono što su stavili pred njega.

Podsetimo, klub ga je tada maksimalno ispoštovao i dao mu platu 'prvokategornika' - 20.000.000 evra.


tagovi

Jozua KimihLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara