Kompani se igra s Anderlehtom i vraća prijatelja: Poslednji klub u Africi, nije igrao dve pune sezone?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.19. | 11:27

Il pukovnik il pukojnik

Probao je novi gazda Mark Kuke protekle sezone da kopira Monako, da dovodi najtalentovanije i prodaje za velike pare, ali nije to baš najbolje išlo s obzirom da su ostali Belgijanci jedna dočekali da se istresu po najvećem klubu u zemlji. U Briselu su shvatili da će morati da naprave zaokret. Na mesto trenera-igrača došao je Vensan Kompani i sasvim promenio filozofiju kluba. Jeste Anderleht i ovog leta dovodio neke mlade i skupe igrače, ali je Kompani posegao i za iskustvom. U klub je vratio Samira Nasrija i Nasera Šadlija, dvojicu igrača čije su karijere u slobodnom padu, ali tek je danas Kompani “obrnuo igricu“.

Naime, belgijski mediji pišu da će novi šef Anderlehta dati šansu i Antoniju Vanden Boreu, 31-godišnjem desnom beku, koji je u periodu od 2004. do 2014. sakupio i 29 utakmica za reprezentaciju Belgije. Međutim, njegova karijera u poslednje dve sezone nije u slobodnom padu. Ona ne postoji.

Izabrane vesti

Vanden Bore je poslednji angažman imao u Kongu, tačnije u Mazembeu, a i tamo je potrajao samo četiri meseca. Doduše, dva meseca pre no što je i potpisao objavio je da ide u penziju, pa se predomislio.

Kasnije se vukao po nekim probama, u Serkl Brižu recimo, ali kad su ga videli sa stomačinom shvatili su da on više nije fudbaler. Kompani mu nudi poslednju šansu. Sad ili nikad. Anderlehtu svakako treba desni bek.

Živo nas zanima kako će sve ovo izgledati. Čak i ako Vanden Bore, Kompanijev veliki prijatelj iz zajedničkih dana u reprezentaciji, ne prođe test. Nasri je posle suspenzije uspeo da na proleće odigra samo 303 minuta u dresu Vest Hena. Šadlija su mučile povrede, pa je i u slabom Monaku izgubio mesto u timu.

Nije možda ni toliko čudo što je Anderleht u prva tri kola ligaške sezone u Belgiju uzeo samo dva boda.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara