Kompani (©Reuters)
Kompani (©Reuters)

Kompani nacrtao skicu novog Bajerna: Hrabro, agresivno, takav je moj karakter

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 11:59

„Pronašli smo jednog od najinteresantnijih trenera u Evropi“, kaže Maks Eberle, direktor Bavaraca

Nova era u Bajernu. Reset posle prve sezone nakon 11 godina koju nije završio osvojenom titulom.

Čelnici kluba okrenuli su novi list: uzeli su mladog trenera Vensana Kompanija i rešili da sa njim grade Bajern budućnosti. Potpuno su ubeđeni u Minhenu da je to dobitna kombinacija.

Izabrane vesti

A, Kompani je dobio posao iz snova, iako nije uspeo da Barnli sačuva u Premijer ligi Engleske. Za sve druge je njegov dolazak na „Alijanc arenu“ šok...

„Za mene nije. Živim ovaj svoj posao toliko intenzivno da nemam vremena da se iznenađujem. Čelnici kluba su me odmah ubedili da sam pravi čovek za njih“, pričao je Kompani danas na zvaničnom predstavljanju pred nemačkim novinarima.

Belgijski stručnjak kaže da mu i nije toliko bitno da li je dobio jednoglasnu podršku od uprave kluba.

„Mnogo je važnije da u moje kvalitete budu ubeđeni kada nas vide na terenu. I siguran sam da će biti zadovoljni“.

Otkrio je Kompani i kako zamišlja da izgleda Bajern pod njegovom rukom.

„Odrastao sam na ulicama Brisela, u akademiji Anderlehta. Morate da budete tim, od mojih igrača tražim hrabrost, agresivnost. Želim da igramo tako, jer to oslikava moj karakter. Želimo da dominiramo kroz celu utakmicu“.

Pritiska zbog ogromnih očekivanja u Bajernu, Kompani kaže da se ne boji.

“Pritisak spolja me nikada nije doticao. Poštujem što ljudi imaju svoje mišljenje. Ono što mogu da kontrolišem su moj radi i igrači. Ako smo mi najbolji, svet oko nas će nas pratiti. Možete mi 10.000 puta postaviti pitanje o pritisku, odgovor će biti uvek isti. To nije moj deo života”.

O igračima, prelaznom roku, Kompani još nije pričao sa čelnicima kluba.

„Još je rano da pričamo o igračima. Radujem se radu sa njima. Želim da vidim koliko su gladni. Bajern nije osvojio titulu, poznato mi je to. Tražiću igrače koji su gladni da osvajaju trofeje u Bajernovom dresu“, poručio je Vensan Kompani.

Sportski direktor Bajerna Maks Eberle siguran je da je klub pogodio sa izborom trenera.

„Srećan sam što smo završili sve sa Vensanom. Pronašli smo jednog od najinteresantnijih trenera u Evropi. On je veoma mlad trener. Odmah smo primetili da imamo iste ideje vezane za igru, vezane za naredne korake koje moramo da preduzmemo. Jedva čekamo da vidimo novu energiju, novu snagu, nadamo se i nove uspehe“, naglasio je Eberle.

On je ubeđen da će se trenerska vrteška u Minhenu zaustaviti.

„Imali smo nedavno mnogo promena na trenerskoj poziciji. Želimo da to promenimo, trener je veoma bitna osoba u klubu. Imamo veliku šansu da ponovo budemo tim. Kompani ima sve osim iskustva da bude trener na najvišem nivou. Njegov stil fudbala način kako uvodi ideje odgovaraju Bajernu. Želimo da budemo aktivni na terenu, s loptom i bez nje“, podvukao je Maks Eberle.


tagovi

Vensan KompaniBajern MinhenBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara