Džošua Zirkze (©Reuters)
Džošua Zirkze (©Reuters)

Kompani čeka Zirkzea i traži način da razbudi napadače

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.07.21. | 12:37

Fudbaleri Anderlehta su favoriti protiv Eupena (subota, 20.45) u 2. kolu prvenstva Belgije, ali moraju da poprave realizaciju. Promo kvota Mozzarta na pobedu briselskog velikana je 2.20

Stara boljka najtrofejnijeg belgijskog kluba Anderlehta iz prošle sezone prenela se i na novu – realizacija. Briselski velikan ima sve što mu je potrebno u ofanzivi, osim završnice, pa ga je novi prvoligaš Union Sen Žiluaz surovo kaznio na premijeri i savladao sa 3:1. Bukvalno je kaznio svaku grešku Anderlehta, pa je pogodak Jarija Veršerena u finišu prvog poluvremena bio nedovoljan makar za bod.

Sada će Ljubičasti probati da poprave utisak na gostovanju Eupenu. Taj meč 2. kola prvenstva Belgije na programu je u subotu od 20.45 časova.

Izabrane vesti

Probao je novajlija Benito Raman da napravi razliku na prvom meču, ali nije špic njegova prirodna pozicija. Zato će ga trener Vensan Kompani za duel sa Eupenom da ga preseli na levo krilo. U srce napada najverovatnije će Šveđanin Isak Kise Telin, od kojeg u Belgiji malo toga očekuju.

20.45: (3,40) Eupen (3,40) Anderleht (2,15)

On je član Anderlehta još od janaura 2017. godine, ali je od sada sakupio samo 33 nastupa i postigao tri gola. U međuvremenu se selio na brojne pozajmice, a poslednja mu je bila u turkoj Kasimpaši, u kojoj je proveo poslednjih šest meseci. Na 22 meča je postigao devet golova, pa su u Briselu rešili da pruže 29-godišnjaku novu priliku.

Uostalom, neka druga rešenja ni nemaju. Mohamed Dauda je prošle sezone samo jednom bio strelac za Anderleht, Fransis Amuzu je više krilo nego napadač, a isto važi i za našeg Luku Adžića, kojem je istekla pozajmica u Emen, pa se vratio u Brisel.

Prioritet belgijskog velikana je da angažuje špica, ali problem je što traži neko dugoročno rešenje, a ono košta. Prema pisanju italijanskih i nemačkih medija, u Anderlehtu se nadaju da bi Bajernov Džošua Zirkze mogao da bude „baš taj“, a ideja je da ga dovedu na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa. Bavarcima se isto dopada ta ideja, tako da bi lako moglo da se desi da u narednih nekoliko dana posao bude završen. Talentovani Holanđanin bi tako dobio idealnu priliku da nastavi sa napretkom posle izgubljenih meseci na pozajmici u Parmi.

Pre svega toga Kompanijeve izabranike očekuje meč sa Eupenom, rivalom koji ih je prečesto mučio. Uostalom, nijedan od dva susreta prošle sezone nisu pripali Anderlehtu. U Briselu je bilo 1:1, a posle toga je u januaru ove godine Eupen na svom terenu trijumfovao sa 1:0.

Izuzetno je zabrinjavajuće za Anderleht to što, računajući čak i prijateljske mečeve, Ljubičasti nisu pobedili nijednom još od početka prošlosezonskog plej-ofa u maju. Bez trijumfa su na 12 uzastopnih utakmica.


tagovi

Džošua ZirkzeAnderlehtBelgija 1Epen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara