(©AFP)
(©AFP)

Komnen Andrić ponovo u Hrvatskoj, ali na Jadranu

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.24. | 23:44

Srpski napadač potpisao za Rijeku

Kada je odlazio iz Zagreba, Komnen Andrić je rekao da mu nigde u karijeri nije bilo tako lepo kao u Dinamu. Nakon dve godine u francuskom Klermonu srpski napadač ponovo će igrati u Hrvarskoj, ali kao fudbaler Rijeke. Ugovor je potpisao na dve godine.

Izabrane vesti

"Komnenu želimo dobrodošlicu u HNK Rijeka i puno uspeha nastupajući u našem dresu", objavio je klub s Rujevice.

Andrić je doveden da pomogne ekipi Željka Sopića iskustvom, pošto mu je HNL odlično poznata. Pre Rijekinog nosio je dres Dinamo Zagreba i Inter Zaprešića. Sa Modrima iz Maksimirske šume ima duplu krunu osvojenu 2019, a u 53 nastupa za zagrebački klub dao je 16 golova i asistirao za sedam. Gotovo identičan učinak ima u Interu - 53 utakmice, 24 golova, 7 asistencija.

Pre nego što je zaigrao u komšiluku, Andrić je nastupao za Radnički iz Kragujevca i OFK Beograd, iz kog je 2016. otišao u portugalski Belenenses. Tokom karijere bio je i u litvanskom Žalgirisu i ruskoj Ufi.

Debi za Rijeku Andrić bi mogao da upiše 11. avgusta protiv Varaždina u gostima. Pre toga klub sa Rujevice igraće u četvrtak prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv švedskog Elfsborga. U prve tri utakmice Riječani imaju remi i pobedu na međunarodnoj sceni u susretu sa rumunskim Korvinulom (0:0, 1:0), kao i pobedu nad Lokomotivom Zagreb (4:0) u prvom kolu hrvatskog prvenstva.



tagovi

Komnen AndrićRijekaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara