Komo (©Reuters)
Komo (©Reuters)

Komiranje za 13 minuta! Boginja pala na teme, ni Srbi je nisu spasli

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.09.24. | 22:42

Komo osvojio Bergamo munjevitim ratom u drugom poluvremenu, Vanja Vlahović na debiju izborio penal – 3:2

Kakav je trik Komo podvalio Atalanti! Celo prvo poluvreme se „pravio mrtav“, gubio posle 45 minuta, a onda u nastavak istrčao kao grupa besnih pasa i za 13 minuta je iskidao Boginju predgrađa.

Novajlija u Seriji A je upisao prvu pobedu u eliti. Tamo gde niko nije očekivao. Usred Bergama, u utakmici koja je trebalo da se igra u ponedeljak veče, ali je pomerena za dan zbog provale oblaka. Večeras nije plakalo nebo, nego navijači Atalante, koje je Komo bacio u komu – 3:2.

Izabrane vesti

A, posle prvog poluvremena činilo se da gosti nemaju ni sreće, jer su statistički gledano bili bolji tim od crno-plavih, imali više šuteva na gol, uopšte se nisu branili, kao što su možda Gasperini i njegovi momci očekivali.

Atalanta je povela pogotkom Zapakoste, koji je natrčao na odbitak posle kornera i zatresao mrežu. I taj rezultat je ostao na snazi do poluvremena.

Šta je Sesk Fabregas rekao svojim pulenima u svlačionici, bilo bi baš lepo kada bi neko otkrio. Jer, na teren je istrčao agresivan, odlučan, odvažan Komo. I to mu se odmah vratilo.

Bukvalno u prvom napadu, samo što je lopta krenula sa centra, gosti su napravili sjajnu akciju, Roberto je petom odigrao za Strefecu, koji je pogodio kontra ugao za izjednačenje.

Ceo plan za drugi deo je Atalanti pao samo što je izašla na teren i to je dobro uzdrmalo njene igrače. Nisu stigli da se oporave od šoka posle primljenog gola, a stigao je drugi. Niko Paz je šutirao sa 18 metara, lopta je pogodila Kolašinca, promenila smer i završila u mreži.

Potpuni nokaut za Boginju predgrađa, dok je Komo dobio krila kakva još nije imao u Seriji A. I potpuno logično, nepunih pet minuta kasnije došao je i do trećeg gola. Ponovo je Niko Paz, novajlija stigao iz Real Madrida, bio u glavnoj ulozi, dugom lotom je asistirao Faderi, a ovaj je školski poslao loptu ispod noge golmanu za treći gol Koma.

Posle toga je Gasperini posegao za – Srbima! Poslao je odmah na teren Lazara Samardžića, a u 75. minutu svoj prvi seniorski meč u karijeri upisao je Vanja Vlahović, nekadašnji omladinac Partizana. I odmah je ostavio utisak, pošto je u poslednjem minutu izborio penal, koji je Lukman pretvorio u gol, ali vremena za više od toga nije bilo, sudija je odmah odsvirao kraj.

SERIJA A – 5. KOLO

Petak

Kaljari - Empoli 0:2 (0:1)

/Kolombo 33, Esposito 49/

Verona - Torino 2:3 (1:2)

/Kastanjos 12, Moskera 93 - Sanabrija 10, Zapata 34, Adams 79/

Subota

Venecija - Đenova 2:0 (0:0)

/Busio 63, Pohjanpalo 85/

Juventus - Napoli 0:0

Leče - Parma 2:2 (1:0)

/Dorgu 32, Krstović 59 - Almkvist 90+3, Hajnu 90+6/

Nedelja

Fjorentina - Lacio 1:1 (0:1)

/Gudmundson 49 pen, 90 pen - Hila 41/

Monca - Bolonja 1:2 (1:1)

/Đurić 43 - Urbanski 24, Kastro 80/

Roma - Udineze 3:0 (1:0)

/Dovbik 19, Dibala 49pen, Baldanci 70/

Inter - Milan 1:2 (1:1)

/Dimarko 28 - Pulišić 10, Gabija 89/

Ponedeljak

Atalanta - Komo 2:3 (1:0)

/Zapakosta 18, Lukman 99p - Strefeca 46, Kolašinac ag 54, Fadera 58/



tagovi

KomoAtalantaVanja VlahovićLazar SamardžićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara