Komedija na Kupu afričkih nacija: Tri neverovatna promašaja Gvineje Bisao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 22:37

Sudan osvojio veliki bod na otvaranju meča, ali mnogo toga ide na dušu protivnika - 0:0

Golova nema, a pitanje i u koliko će ih meri biti na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija, s obzirom da je prosek na dosadašnjih devet utakmica okruglo jedan gol po meču. Apsolutni krivci za to što se makar jednom nije tresla mreža u poslednjem meču današnjeg programa su igrači Gvineje Bisao, koji su priredili verovatno najkomičniji trenutak dosadašnjeg turnira u okršaju sa Sudanom - 0:0.

Taj trenutak se odigrao u 82. minutu, nakon dosuđenog jedanaesterca za selekciju Bakira Kandea. Sve je krenulo od veziste Pelea, koji je neozbiljno izveo najstrožu kaznu, sporo se kretao, a onda mu je Abu Ešerin pročitao udarac. Na odbijenu loptu potom je dva puta naletao nesrećni Piketi. Prvo je pogodio prečku, a onda je lopta posle rikošeta stigla ponovo do iskusnog krila, koji je iz ugla gađao u spoljni deo mreže.

Izabrane vesti

Sudan sa druge strane ništa nije uspeo da pokaže ove večeri. Gotovo svi napadi ekipe Burana Tije završavali su se praktično na pokušaju da se nešto više učini. Gvineja je bila mnogo konkretnija, ali uzalud, pošto to nije uspela i da materijalizuje.

U prvom poluvremenu Žozef Mendes je pogodio stativu u 17. minutu, dok je u finišu prvog poluvremena gađao malo preko prečke. Drugo poluvreme su značajno usporile brojne izmene sa obe strane, ali je onda u finišu Gvineja Bisao dodala gas. Komični trenutak posle izvođenja jedanaesteraca je već opisan, dok je poslednju priliku za promenu rezultata u 90. minutu propustio Frederik Mendi. Njegov udarac glavom sjajni Abu Ešerin je prebacio preko prečke i tako zacementirao ulogu apsolutnog heroja utakmice.

GRUPA D

Utorak

Nigerija - Egipat 1:0 (1:0)

/Ihenačo 30/

Sudan - Gvineja Bisao 0:0



tagovi

Kup afričkih nacijagvineja bisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara