Kome treba rasan golgeter neka se javi Dinamu do ponoći

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 11:25

Bruno može da ide za siću do kraja dana

Došao je i taj dan - 15. jul. Vrlo moguće dan odluke za sudbinu Bruna Petkovića (29), pošto iskusnom napadaču u ponoć ističe izlazna klauzula regulisana ugovorom.

Klub koji ispuni igračeve uslove samo još do kraja današnjeg dana može da aktivira klauzulu i za 2.500.000 evra pazari jednog od najboljih igrača Dinama. Ukoliko se to ne dogodi, Modri će ponovo sve imati u svojim rukama. Moći će da diktiraju uslove, mada je teško očekivati da bogzna koliko podignu cenu, kad ni za pomenutu cifru niko nije odveo Petkovića.

Izabrane vesti

A ponuda je bilo, dakako da jeste, samo što se one nisu dopale Dinamovoj 'devetki'. Bruno ne želi iz Dinama samo da ode, što je ponovio više puta, već ako ide, želi to dobro i da naplatiti. Mogao je u Saudijsku Arabiju, pričalo se i o MLS-u, no hrvatski reprezentativac cilja Evropu.

Ipak, kako nijedan klub iz jačih liga nije odlučio da ponudi Petkoviću ono što on traži, ova se priča prilično razvukla. Mnogi su bili spremni da stave ruku u vatru da će Petković do 15. jula imati novi klub, međutim ništa od toga.

S jedne strane sjajno za trenera Sergeja Jakirovića, a s druge, Dinamo živi u stalnoj neizvesnosti. Šta ako Petković sutra ode; šta ako ode kad se sezona već zahukta; ili pred sam kraj prelaznog roka? Tada bi u Maksimiru odmah morali da pronađu zamenu, što ne bi bilo lako. Njegov način igre, na koji je Dinamo navikao, teško je kopirati, a za igrače drugačijeg profila, opet, trebalo bi menjati dosta toga u načinu igre.

Kako će se Zagrepčani postaviti prema Petkoviću, ako do ponoći niko ne aktivira tu klauzulu i Bruno ne pronađe novi klub? Svi u Dinamu govore isto: onda cenu određuje tržište! Najrealnije je da ostane. Brunu ugovor s Modrima ističe idućeg leta, odradio bi ga do kraja i onda otišao iz Maksimira besplatno. Naravno, moguće je i da bi Dinamo tada ponudio Petkoviću novi ugovor, nešto pojačan. Ali o tom potom.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Bruno Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara