Kingsli Koman (©AFP)
Kingsli Koman (©AFP)

Koman bi da se vrati kući: I PSŽ ga hoće nazad, ali će morati da plati 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 10:29

Za hronično povređenog igrača - previše?

Jedna sezona u Juventusu, još devet u Bajernu. Video je Kingsli Koman sveta, osvojio sve što je mogao u prethodnom periodu i posle decenije u inostranstvu poželeo da se vrati kući, u - Pariz! Nemački Skaj piše da bi 28-godišnji krilni fudbaler mogao da napusti Minhen ovog leta i vrati se u Pari Sen Žermen, svoj matični klub.

Sa Maksom Eberlom kao novim sportskim direktorom, odnosno Vensanom Kompanijem na klupi, Bajern se sprema da sprovede veliku rekonstrukciju igračkog kadra, a u planovima glavnokomandujućih nema mesta za francuskog reprezentativca. I zato će Komanu biti dozvoljeno da u predstojećem prelaznom roku napusti Alijanc arenu.

Izabrane vesti

Bajern je neke poteze na tržištvu već povukao, prema tvrdnjama pouzdanih medija među kojima je i Skaj završio je i prvo pojačanje za iduću sezonu baš u ofanzivnom delu tima. Iz Kristal Palasa bi uskoro trebalo da stigne Majkl Olise, koji između ostalog pokriva i krilnu poziciju, a kako će koštati oko 60.000.000 evra nemački velikan i iz finansijskih razloga želi da smanji broj igrača na krilu.

Pisali smo već da su potencijalne 'žrtve' Koman i Serž Gnabri, hronično povređeni tandem Bajern, istakavši da Francuz ipak ima više interesanata, a prema tvrdanjama Florijana Pletenberga najkonkretniji je do sada bio upravo Pari Sen Žermen. Navodno, na Parku prinčeva ozbiljno razmatraju Komanov povratak kao opciju i već su navodno kontaktirali zastupnike brzonogog fudbalera, koji je takođe otvoren za povratak u Grad svetlosti.

Ostaje da se vidi da li je Pari Sen Žermen spreman da plati oko 50.000.000 evra – toliko Bajern traži prema tvrdnjama Skaja – za fudbalera koji je prethodne sezone zbog problema sa povredama odigrao svega 17 bundesligaških utakmica, postigao tri i namestio još toliko golova.

Ukoliko do posla dođe, pa još i Bajern 'izvuče' sumu koju je zamislio, ne samo da bi pokrio veći deo Oliseovog transfera, već bi uštedeo ogroman novac od Komanove plate budući da ga Francuz na godišnjem nivou košta nešto više od 15.000.000 evra. I tako bi bilo sve do 2027. godine, do kada ima ugovor sa Bavarcima.


tagovi

Kingsli KomanPari Sen ŽermenBajern MinhenLetnji prelazni rok 2024transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara