Luis Dijaz i Vinisijus Žunior (©AFP)
Luis Dijaz i Vinisijus Žunior (©AFP)

Kolumbijcima dovoljan bod da pošalju Brazil na Urugvaj

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.07.24. | 23:03

Selesao mora da pobedi da bi izbegao potencijalnu minu u četvrtfinalu Kopa Amerike

Kafeterosi su osigirali plasman u nokaut fazu Kopa Amerike, ali u poslednjem kolu imaju posla sa Brazilom. I važno im je da ne izgube, kako bi sa prvog mesta Grupe D išli dalje. Selesao je drugoplasiran, i samo ukoliko pobedi Kolumbiju će na lidersku poziciju. Ulog je veliki, jer nije isto da li vas u četvrtfinalu čeka dvoboj sa Urugvajem ili Panamom.

Kolumbija ne samo da predvodi Grupu D na Kopa Amerika sa dve pobede iz dve utakmice, već je trijumfovala u poslednjih deset međunarodnih utakmica. Serija je počela protiv Selesaa u slavlju od 2:1 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026.

Izabrane vesti

Kafeterosi su u nedavnoj prošlosti postali dominantni. Kolumbijci nisu izgubili nijedan od 25 prethodnih mečeva - 20 pobeda, pet remija. Dok je osmina finala Evropskog prvenstva 2024. već u toku u Evropi, predstoji poslednja utakmica osnovne faze u Kopa Americi. Kolumbija se već bezbedno kvalifikovala za nokaut fazu. Selesao je takođe jednom nogom u četvrtfinalu, ali bi u veoma nepovoljnoj konstelaciji ipak mogla da ga pretekne Kostarika, iako bi to verovatno zahtevalo težak poraz od Kafeterosa.

03.00: (1,90) Brazil (3,45) Kolumbija (4,20)

Brazil je rekordni svetski šampion sa pet titula. U Kopa Americi, međutim, Selesao ima samo devet pehara. To je šest titula manje od Argentine i Urugvaja. Selekcija Brazila je već 12 puta izgubila u finalu - poslednji put pre tri godine u svojoj zemlji od najvećeg rivala Argentine.

Karioke imaju velike planove za ovaj turnir, a selekcija Dorivala Žuniora je startovala loše. Uprkos 19 šuteva Selesao nije mogao da savlada Kostariku. Ipak, u drugom kolu Brazil je sa 4:1 porazio Paragvaj. Brazilska selekcija je u poslednje vreme imala težak period. Ta pobeda od 4:1 protiv Paragvaja bila je tek treća u poslednjih deset međunarodnih mečeva.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Postojao je i gorak poraz od Kolumbije od 2:1 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prošle jeseni, koji je Selesao ostavio na potpuno otrežnjujućem šestom mestu u kvalifikacionoj rundi za predstojeći Mundijal. Posle šest utakmica zaostaje već osam bodova za najvećim rivalom Argentinom. Iako je tim oko Vinisija Žuniora apsolutno odlično opremljen, igrači nisu baš puni samopouzdanja i tek treba da se dokažu protiv Kolumbijaca.

Fudbalska reprezentacija Kolumbije je uspela da osvoji Kopa Ameriku tek 2001. Samo Venecuela i Ekvador imaju manje trofeja na najvažnijem južnoameričkom takmičenju u asocijaciji Conmebol. Stoga postoji velika nada da bi sadašnja generacija Kafaterosa mogla ponovo da napravi veliki potres.

U svakom slučaju, Kolumbija je imala uspešan početak. Posle dva kola ima maksimalnih šest poena. Kolumbija je neporažena od februara 2022. Remi protiv Selesaa dovoljan joj je da osvoji grupu, što bi dodatno podvuklo formu momaka selektora Nestora Lorenca.

Kafeterosi inače tradicionalno loše prolaze protiv Brazila – od 36 međunarodnih mečeva protiv Selesaa pobedili su samo u četiri – već i zbog toga što Kolumbijci jednostavno nemaju tako kvalitetan tim kao Brazilci. Superzvezde poput Luisa Dijaza takođe zarađuju svoj novac u velikim svetskim klubovima, ali većina kamena temeljaca startne postave jedva da ima iskustva na visokom nivou, što bi protiv Brazila mogao da bude odlučujući faktor.

------------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

KOPA AMERIKA – 3. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA D

Sreda

03.00: (1,90) Brazil (3,45) Kolumbija (4,20)

03.00: (4,10) Kostarika (3,40) Paragvaj (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa AmerikaKopa Amerika 2024Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija Kolumbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara