Hames Rodrigez i Davinson Sančez (©AFP)
Hames Rodrigez i Davinson Sančez (©AFP)

Kolumbijci opet sila, Hames doživljava drugu mladost u nacionalnom dresu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 22:00

Kopa Amerika: Kafeterosi veliki favoriti noćas (23.55) u Arizoni protiv Paname koja je izbacila već u grupnoj fazi domaćina SAD

Dva četvrtfinala Kopa Amerike su rešena posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Kuglica je stala na Argentini i Kanadi, a noćas se u Sjedinjenim Američkim Državama igraju preostala dva para. Kolumbija u Arizoni, u Glendejlu, noćas (23.55) ima ulogu favorita protiv Paname.

Kolumbijci se vraćaju na staze stare slave posle nekoliko godina tavorenja. Argentinski strateg Nelson Lorenco uspeo je da podigne Kafeterose koji su na Kopa Amerike bili lideri Grupe D iza svetske supersile Brazila.

Izabrane vesti

Na papiru Hames Rodrigez i drugovi imaju najlakši posao u četvrtfinalu šampionata protiv Paname, finaliste Gold kupa prošle godine. Selekcija iz Centralne Amerike je uspela da bude bolja od domaćina, SAD-a, a iza Urugvaja u grupnoj fazi. Neće biti u timu Pume Rodrigeza, novog napadača Crvene zvezde, koji se povredio na prvom meču protiv Urugvajaca.

23.55: (1,37) Kolumbija (4,70) Panama (9,00)

Kolumbija je savladala Paragvaj sa 2:1 i Kostariku sa 3:0, a u meču za prvo mesto je odigrala nerešeno – 1:1 protiv Brazila. Hames Rodrigez doživljava drugu mladost po povratka u Južnu Ameriku. Odličan je bio u dresu Sao Paula ove godine, a i sa 33 godine je udarna igla svoje reprezentacije.

Napadač Krasnodara Hon Kordoba je dobio mesto najisturenijeg posle prvog meča sa Paragvajem, kada je u startnoj postavi bio iskusni Rafael Santos Bore. Napadač Internasionala je nekoliko sezona bio u Bundesligi, a najbolje partije u karijeri je pružao u River Plejtu. Kordoba je dao jedan gol na ovom šampionatu i trebalo bi da zauzme mesto prvog špica Kolumbije i u nokaut fazi. U napadu mesto je rezervisano za asa Liverpula Luisa Dijaza.

Kod Paname najraspoloženiji je napadač ekvadorskog Universidad Katolika Hose Fahardo koji je bio strelac i protiv SAD-a i Bolivije, kada su ostvarene pobede za drugu fazu.

Kolumbija ne može da računa na Jefersona Lermu iz Kristal Palasa koji je suspendovan zbog kartona. Mesto u startnoj postavi mogao bi da dobije Mateus Uribe pored standardnog Riosa i Arijasa. Panama je lišena usluga Adalberta Karaskuele koji je kažnjen s dva meča suspenzije zbog crvenog kartona u meču sa SAD-u u trećem kolu grupne faze.

Ove selekcije se ne sastaju često. Pre pet godina su igrale prijateljski dvoboj kada je Kolumbija bila bolja – 3:0.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU KOLUMBIJE PROTIV PANAME.

Pobednik vog meča ide na boljeg iz duela Brazil – Urugvaj. Prvi polufinalni par Kopa Amerike je poznat. Branioca krune Argentinu izazivaće Kanada, debitant na ovom takmičenju.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

KOPA AMERIKA – ČETVRTFINALE

Petak

Argentina - Ekvador 1:1 (1:0) - penalima 4:2

/Lisandro Martines 38 - Rodriges 90+2/

Subota

Venecuela - Kanada 1:1 (0:1), penalima 3:4

/Rondon 65 - Šafelburg 13/

23.55: (1,37) Kolumbija (4,70) Panama (9,00)

Nedelja

03.00: (2,95) Urugvaj (3,05) Brazil (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa AmerikaKopa Amerika 2024reprezentacija KolumbijeReprezentacija Paname

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara