©Reuters
©Reuters

Kolumbija igra najatraktivnije na kontinentu, rapsodijom do polufinala

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.07.24. | 02:04

Kafeterosi imaju legitimno pravo da se nadaju prvoj tituli šampiona Južne Amerike posle 23 godine

Argentina pobeđuje na ratništvo i na Emilijana Martinesa, ali tu mnogo lepote nema. Brazil je ovog leta preplavljen talentovanim, ali za turnirski tip takmičenja neiskusnim igračima, urugvajski projekat sa Marselom Bijelsom je tek u začetku, a najatraktiviji fudbal na Zelenom kontinentu igra Kolumbija. Možda nemaju ubitačnog strelca poput Radamela Falkaa, Hames Rodriges se odavno oprostio od igranja na elitnom nivou, ali je Argentinac Nestor Lorenco oformio skup igrača koji jako dobro funkcionišu i izgledaju kao najlepršaviji tim Kopa Amerike.

Kolumbija je deklasirala Panamu 5:0 (3:0) i plasirala se među četiri najbolja tima na ovog leta objedinjenom prvenstvu timova iz KONMEBOL-a i KONKAKAF-a, a Kanalerosi su nakon drugog mesta u grupnoj fazi i pobede nad domaćinom SAD-om pokvarili utisak i doživeli jedan od najubedljivijih poraza poslednjih decenija. S druge strane, Kafeterosi sada mogu mirno da sačekaju ishod utakmice Urugvaj - Brazil i rivala u polufinalu.

Izabrane vesti

Osvojanje prvog mesta u grupi ispred Selesaa nagovestilo je da je Kolumbija ponovo ozbiljna reprezentaciija, a sve viđeno u sudaru sa Panomom ide u prilog takvoj konstataciji. Golovi iz prekida, uigrane akcije, korišćenje resursa na maksimalan način, sve su to odlike igre Kafeterosa ovog leta. Otpor Paname iza koje je takođe korektan period (finale KONKAKF Gold kupa prošle godine, sada prolaz grupe) slomljen je već u osmom minutu, a gol glavom posle kornera dao je napadač Krasnodara Džon Kordoba.

Hames Rodriges jeste bleda senka igrača koji je u ovo doba godine 2014. tresao mreže na Mundijalu u Brazilu i zatezao voleje sa skoro 30 metara, ali i dalje nije za staro gvožđe, ima u tim nogama znanja i iskustva da se još malo pomogne. Protiv Paname dao je gol iz penala za 2:0 u 19. minutu, ali je celokupnom partijom pokazao da je raspoložen za igru, a u Hamesovom slučaju nema šanse da jednom ne klikne potpuno.

Najlepši momenat na utakmici viđen je u 41. minutu, kada su Kolumbijci izveli slobodan udarac na "trik" i nasamarili odbranu Paname. Lopta je stigla do Luisa Dijasa, a napadač Liverpula lobovao je istrčalog Orlanda Moskeru za rešavanje svih pitanja. Odradio je favorit posao u drugom poluvremenu, stigao da se zabavi i pritom spakovao još dva komada. Ričard Rios je odličnim šutem sa oko 20 metara stavio četvorku na semafor, a u poslednjim tenucima utakmice drugi penal za Kolumbiju realizovao je iskusni ofanzivac River Plejta Migel Borha.

GOL za 1:0 pogledajte OVDE

GOL za 2:0 pogledajte OVDE

GOL za 3:0 pogledajte OVDE

GOL za 4:0 pogledajte OVDE

KOPA AMERIKA – ČETVRTFINALE

Petak

Argentina - Ekvador 1:1 (1:0) - penalima 4:2

/Lisandro Martines 38 - Rodriges 90+2/

Subota

Venecuela - Kanada 1:1 (0:1), penalima 3:4

/Rondon 65 - Šafelburg 13/

Kolumbija - Panama 5:0 (3:0)

/Kordoba 8, Rodriges 15 pen, Dijas 41, Rios 70, Borha 90+4/

Nedelja

03.00: (2,95) Urugvaj (3,05) Brazil (2,60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija KolumbijeReperezentacija PanameKopa Amerika 2024Kopa Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara