©Starsport
©Starsport

Kolubara zahteva novi žreb ili odlaganje početka Superlige

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 18:42

Lazarevčani se obratili Zajednici

Kraj spora između Kolubare i Fudbalskog saveza Srbije se ne nazire, iako je do početka prvenstva ostalo još manje od tri dana. Posle suspenzije Lazarevčana, izbacivanja kluba u srpskoligaško društvo, i žreba za predstojeću sezonu Mozzart Bet Superlige delovalo je kao da je na ovu temu stavljena tačka, međutim Disciplinska i etička komisija FSS obustavila je postupak protiv zeleno-crnih i stavila van snage sprovedene po osnovu odluke donete samo dva dana ranije.

Poslednja dešavanja bila su povod da se Kolubara zvaničnim pismom obrati Zajednici klubova Superlige i Prve lige Srbije sa zahtevom da bude organizovan novi žreb za elitno domaće takmičenje ili da početak bude odložen do konačnog razrešenja.

Izabrane vesti

"Kako je Kolubara nasilno izbačena na osnovu nezakonite odluke Disciplinske i etičke komisije FSS, ista komisija je sada, u strahu od nove CAS odluke, stavila van snage istu. Tražimo hitan sastanak i novo žrebanje, ili odlaganje starta Superlige, dok se ovaj haos ne razreši“, navedeno je u pismu iz Lazarevca, a upućenom na adresu Zajednice.

Podsetimo, Kolubara se posle izbacivanja iz superligaškog društva ponovo obratila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani koji je pokrenuo hitan postupak i odluku po ovom pitanju će doneti u četvrtak.

Odluka CAS-a razrešiće dileme po pitanju koje stoji otvoreno nedeljama, a ukoliko ne dođe do promena premijera nove sezone Mozzart Bet Superlige biće u subotu 29. jula utakmicama Čukaričkog i Radničkog iz Niša, odnosno susretom Spartaka i IMT-a.


tagovi

Kolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara