Kolonija Argentinaca u Madridu: Potpisao i Muso

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.08.24. | 18:08

Atalanta odmah angažovala zamenu u liku portugalskog veterana Rui Patrisija

Rumun Horaciju Moldovan (26) napustio je Atletiko bez da je debitovao - otišao na pozajmicu u Sasuolo - zbog čega je su Čolo Simeone i njegovi saradnici morali da reaguju i pod hitno angažuju alternativu za Jana Oblaka.

Odluka je pala da to bude Huan Muso (30), što znači da se kolonija Argentinaca povećava na Vandi iz dana u dan. Muso je stigao iz Atalante na jednogodišnju pozajmicu za koju će Madriđani platiti 1.500.000 evra, a idućeg leta imaće opciju da ga otkupe ukoliko doplate još 3.000.000 klubu iz Bergama.

Izabrane vesti

Muso je pouzdan golman kog je Atalanta pre tri godine platila Udinezeu čak 20.000.000 evra. U međuvremenu, mlađi Marko Karnezeki preuzeo je ulogu prvog čuvara mreže i iskusni Argentinac nije imao ništa proitiv da se preseli kod svojih zemljaka u Madrid. Mada će i tamo imati ulogu 'dvojke'.

Podsetimo, Čolo je u Atletiko ovog leta već doveo Hulijana Alvaresa, a pre njega svog sina Đulijana Simeonea, Rodriga de Pola, Huana Molinu i Anhela Koreu. Nijedan evropski klub trenutno nema više Argentinaca u rosteru...

Čim je obelodanjeno da je Muso stavio paraf na ugovor sa Atletikom, Atalanta je angažovala slobodnog agenta i veterana Rui Patrisija (36), kome je istekao ugovor sa Romom.

Portugalac će narednih godinu dana nositi dres Boginje provincije.


tagovi

Huan MusoRui PatrisioLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara