(© Reuters)
(© Reuters)

Koliko je Onana preplašen, toliko je Garnaćo nadahnut: Mančester baš greši, ali zna da preokreće (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.12.23. | 23:00

Veliki povratak na Old Trafordu protiv Aston Vile, od 0:2 do 3:2, uz premijerligaški prvenac Hejlunda

Nemci se dive Leverkuzenu, Španci Đironi, Italijani imaju Bolonju, Francuzi lepu reč za Nicu, ali se zna gde se igra najkvalitetniji fudbal. Tamo gde sve puca od snage, umeća, veštine, srčanosti, tamo je Aston Vila pri vrhu. Ne i na njemu, iako je na tabeli uživo čak bila na deobi liderske pozicije Premijer lige sa Liverpulom, ali činjenica da je maltene polovina prvenstva (biće u narednom kolu) i da sastav Unaja Emerija i dalje muči velike i ne da im mira pozicionira ekipu iz Birmingema u jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone u evropskom fudbalu.

Početkom meseca Vila je dobila Mančester Siti i Arsenal i već tad je postalo jasno da se ne šali. Kao što nije bilo za potcenjivanje kad je tukla Vest Hem i Totenhem, još ranije Čelsi. Te pobede su dale snagu timu koji je neprestano rastao i došao do nivoa da maltene rutinski vodi na Old Trafordu, samo što ni to nije bio dovoljno da se savlada ekipa Erika ten Haga. Crveni đavoli su više puta ove sezone odbijali da umru. I kad su priterani uz zid, kad se čini da nemaju kad, a protivnik im veže noge i ruke, iskoboljaju se. Veliki je to klub, naravno. Tim ne baš, ali tim koji je preživeo još jednu stresnu situaciju i osvojio tri boda preokretom u 18. kolu - 3:2.

Izabrane vesti

Najviše zahvaljujući Alehandru Garnaću. Posle pogotka makazicama na Gudison parku, mladi Argentinac je lansiran u orbitu i leti ostrvskim terenima. Namestio je prethodni gol Junajteda (Skotu Mektomineju), a onda poentirao dvaput tokom drugog poluvremena kad je domaćin krenuo silovito. Valjda zato što ništa nije mogao da izgubi. Taj rizik mu se isplatio, jer je na krilima 19-godišnjeg krila nadmudrio goste. Čak je Garnaćo posle svega dva, tri minuta nastavka pogodio (poništen gol zbog ofsajda), kasnije bio precizan na pas Markusa Rašforda, posle toga još jednom i ambijent na Old Trafordu se okrenuo u korist Mančestera.

A Junajted ne gubi na Boksing dej. Nikad, pa ni sad, iako je imao dva gola zaostatka. Posle minijatura nadahnutog Garnaća je pritusnuo još više i preko Rasmusa Hejlunda prekinuo niz bez pobede koji je trajao 20 dana, koliko je prošlo otkako je baš Alehandro namestio trijumfalni gol Mektomineju. Danac je tako postigao prvenac u Premijer ligi, iako je do 82. minuta bio jedan od najskromnijih fudbalera na terenu što se tiče doprinosa.

Imao je i nenadanog saveznika, jer mu je gol namestio Džon Meking. Slučajno. U pokušaju da izbije loptu, kapiten Aston Vile ju je spustio pred novajliju iz Atalante, a ovaj treći put na meču savladao Emilijana Martinesa koji je u prvom poluvremenu bio čuvar gostiju, odbijajući nalete Markusa Rašforda i Bruna Fernandeša.

Kad smo već kod golmana, teško je oteti se utisku da je Andre Onana mogao bolje da reaguje u trenucima kad je savladan. Kamerunac deluje preplašeno, toliko mu je samopouzdanje na niskoj tački da nije krenuo ni na jednu loptu posle ubacivanja iz prekida. A oni su jedan od simbola ove Aston Vile. Zato ne čudi što je dva gola u razmaku od pet minuta postigla baš na taj način. Najpre kad je Džon Mekgin izveo slobodan udarac, Oli Votkins možda smetao golmanu Mančestera, ali je VAR procenio da uticaja nije bilo i Vila je povela. A onda zahvaljujući uticaju Ostina Mekfija, trenera u Emerijevom stručnom štabu zaduženog isključivo za prekide, opet je Mekgin centrirao, sada iz kornera, a Leander Dendonker petom iz peterca savladao Onanu.

Za zvužduke na kraju prvog poluvremena, pretvorene u ovacije istim ljudima na kraju utakmice. Navijači slavnog kluba ove sezone sigurno su istanjili nerve, ali makar će večeras zaspati mirno. Samo, kad se probude, pitaće se da li im je baš ovo potrebno.

PREMIJER LIGA - 19. KOLO

Utorak

Njukasl - Notingem Forest 1:3 (1:1)

/Isak 23pen - Vud 45+1, 53, 60/

Bornmut - Fulam 3:0 (1:0)

/Klajvert 44, Solanki 62 penal, Sinistera 90+3/

Šefild Junajted - Luton 2:3 (0:1)

/Mekburni 61, Ahmedhodžić 69 - Dauti 17, Robonson 77 autogol, Slimane 81 autogol/

Barnli - Liverpul 0:2

/Nunjez 6, Žota 90+1/

Mančester junajted – Aston Vila 3:2 (0:2)

/Garnaćo 59, 71, Hejlund 82 – Mekgin 21, Dendonker 26/

Sreda

20.30: (2,05) Brentford (3,60) Vulverhempton (3,90)

20.30: (1,80) Čelsi (3,70) Kristal Palas (5,00)

21.15: (6,25) Everton (4,10) Mančester Siti (1,62)

Četvrtak

20.30: (2,75) Brajton (3,60) Totenhem (2,60)

21.15: (1,35) Arsenal (5,50) Vest Hem (10,0)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Alehandro GarnačoMančester JunajtedAston VilaRasmus HojlundDžon Mekgin

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara