Foto: AFP
Foto: AFP

Kokimbo posle preokreta savladao Junior

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 05:09

Čileanski predstavnik stekao prednost pred revanš na svom terenu

Preokretom u drugom poluvremenu Kokimbo je savladao Junior (2:1) u gostima i stekao prednost pred revanš meč četvrtine finala Kopa Sudamerikane u Čileu.

Gosti su u 26. minutu došli u priliku da sa bele tačke steknu prednost. Najstrožoj kazni prethodio je prekršaj Kanoa nad Borhom posle kojeg se isti dvojac našao oči u oči, a siguran sa 11 metara bio je centarfor kolumbijskog kluba.

Izabrane vesti

Junior je zahvaljujući golu Borhe otišao na odmor uz minimalnu prednost, a vođstvo je u nastavku mogao da udvostruči Sentre Angulo koji je posle kontre izbio sam pred golmana gostiju, ali je gađao u čuvara mreže.

U 74. minutu Kokimbo je stigao do izjednačenja. Abrigo je uputio udarac sa oko 30 metara, Lopta je pogodila Rosera, i prevarila golmana Vieru.

Pogodak kojim su neutralisali zaostatak pokrenuo je goste te su u 89. minutu stigli i do potpunog preokreta na krilima dvojca koji je u nastavku ušao u igru. Salas je iza sebe ostavio dva igrača i proigrao Palasiosa, a Argentinac je u okretu izbacio iz igre Rosera i uputio neodbranjiv udarac pod prečku.

Domaćin je u sudijskoj nadoknadi mogao da stigne do izjednačenja preko Sandovala čiji je udarac sa pet metara odbranio Kano.

Revanš u Čileu zakazan je za 17. decembar, a pobednik dvomeča odmeriće snage sa boljim iz četvrtfinalnog susreta između Defense i Baije.


KOPA SUDAMERIKANA, četvrtfinale

Sreda

Velez - Universidad Katolika 1:2 (0:1)

/Lusero 90 - Zampedri 45+5, Puh 50/

Četvrtak

Baija - Defensa i Hustisija 2:3 (1:2)

/Žilberto 40pen, Baija 80 - Romero 4, 26pen, Fernandez 68/

CPD Junior - Kokimbo Unido 1:2 (1:0)

/Borha 26 - Abrigo 74, Palasios 89/

Petak

23.15: (2,65) Lanus (2,95) Independiente (2,75)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaJunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara