Koentrao lažno svedočio na sudu, preti mu zatvorska kazna

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.01.20. | 19:52

Rekao da je završio karijeru, pa porekao iskaz. Sada će to morati da objasni sudu

Neočekivana vest odjedknula je danas u svetu fudbala - Fabio Koentrao odlazi u penziju. S obzirom na to da ima 31 godinu, nije baš bilo očekivano da ovako rano okači kopačke o klin, ali kada se uzme u obzir to da mu je karijera u konstantnom padu, te da je imao nekoliko ozbiljnijih povreda, odluka je postajala nešto jasnija. Međutim, samo nekoliko sati nakon što se pojavila prvobitna informacija o završetku Koentraove karijere, Portugalac je to demantovao.

O čemu je zapravo reč? Koentrao je bio na saslušanju na sudu i tom prilikom pod zakletvom lažno svedočio na pitanje o tome kojom profesijom se bavi. Sud je ispitivao detalje iz 2018. godine u kojem su huligani izvršili napad na Sportingovu akademiju, klub za koji je Koentrao igrao u tom trenutku. Portugalski defanzivac je istakao da je u penziji i da se ne bavi više fudbalom, što je kasnije demantovao u izjavi za portugalske medije. Zbog toga mu prema najnovijim informacijama preti ozbiljna novčana i zatvorska kazna do tri godine, ukoliko ne bude uspeo da opravda razloge zbog kojih je davao drugačije izjave.

Izabrane vesti

Ove sezone Koentrao je bio bez angažmana, otkako je završio saradnju sa Rio Aveom u junu prošle godine, klubu u kojem je i ponikao. Prethodnih dana pominjala se i Bolonja kao njegova potencijalna nova sredina, ali su u italijanskom klubu procenili da bi Portugalcu bilo potrebno mnogo vremena da uđe u takmičarsku formu, te su odustali od potpisivanja ugovora.

Razne povrede pratile su Koentraa tokom karijere, a poslednjih nekoliko sezona često su mu bile isprekidane sitnijim pauzama, koje mu nisu dozvoljavale da uđe u pravu formu. Poslednju težu povredu doživeo je u aprilu 2016. godine nastupajući za Monako kada je morao da propusti gotovo 200 dana i 31 utakmicu zbog problema sa zadnjom ložom.

Verovatno niko nije ni pomišljao da će portugalski levi bek ovako rano okačiti kopačke o klin nakon što je u julu 2011. godine potpisao šestogodišnji ugovor sa Real Madridom. Tada je „kraljevski klub“ morao da plati velikih 30.000.000 evra Benfiki za dovođenje Koentraa, a taj transfer se nije baš ispostavio kao pun pogodak Reala, pošto su u njegovoj trećoj sezoni u klubu prestali da ga koriste, a nešto kasnije poslali na pozajmice u Monako odnosno Sporting. Na obostrano zadovoljstvo Koentrao i Real Madrid raskinuli su ugovor godinu dana pre njegovog završetka, zbog čega je Portugalac, kako je rekao, izgubio ogromnu količinu novca, ali je tom prilikom istakao da mu je sreća važnija od para.

Nije Koentrao imao sreće ni da se nađe u sastavu Portugala koji je 2016. godine postao šampion Evrope, zbog toga što je u to vreme imao povredu butnog mišića. Nakon toga mu je trebalo 697 dana kako bi ponovo obukao dres državnog tima, ali je već tada bilo jasno da više neće imati toliko prostora u reprezentaciji. Fabio Koentrao definitivno će imati mnogo većih briga u narednom periodu od toga da li će pronaći novi angažman, pošto kao što smo već rekli, postoji velika šansa da se nađe iza rešetaka.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara