Kod Taljeresa ne postoje prijateljski mečevi, Zvezdin susret sa vatrenim temperamentom

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.07.24. | 09:43

Takmičarski najzahtevnija provera za ekipu Vladana Milojevića sa timom drugačije fudbalske filozofije

Crvena zvezda je pobedama na Sočijem i Zenitom osvojila Kup prijateljstva u Rusiji, ali se može reći da je danas u Sankt Peterburgu (17.00, Arena Sport Premium) očekuje takmičarski najzahtevnija meč. Ne samo što će ovo biti generalna provera crveno-belih pred otvaranje Mozzart Bet Superlige i meč sa Jedinstvom sa Uba na stadionu Rajko Mitić (20. jul), već što će sa druge strane vicešampion Argentine biti motivisaniji nego u prethodnim utakmicama. Spreman da konačno demonstrira ozbiljan kvalitet koji poseduje.

Iako je Valter Riboneto izvodio kombinovane sastave u prva dva meča, Taljeres je razočarao. Poraz od Zenita (0:2) nije predstavljao toliki udarac za trenutnog lidera argentinskog šampionata, ali je debakl od ruskog drugoligaša Sočija (0:5) nedopustiv čak i u prijateljskim utakmicama. Pored želje za popravljanjem utiska, Taljeresu će Crvena zvezda predstavljati poslednju proveru pred nastavak šampionata i gostovanje Velez Sarsfildu 22. jula (01.00), pa će Riboneto na teren protiv crveno-belih izvesti gotovo najjači tim. U sastav Taljeresa vraćaju se Gvido Erera, Lukas Suarez, Blas Riveros, Ruben Bota i Bruno Bartičoto. Riboneto još uvek ne računa na Migela Navara i Ramona Sosu, koji su nedavno završili učešće na Kopa Amerika, ali se može reći da će protiv Zvezde izvesti najbolje što ima u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Argentinci do sada u Sankt Peterburgu nisu igrali u skladu sa očekivanjima, ali nimalo nisu bili ravnodušni zbog toga. U oba meča su čak i preterali u žustrini, pa su ulazili u konflikte sa protivničim igračima. Deluje da kod ovog tima ne postoje prijateljski mečevi, a želja za pobedom u današnjem meču mogla bi dodatno da pojača nivo takmičarske argesivnosti u njihovim redovima. Može se reći da je ta želja za nadmetanjem prirodni splet okolnosti u argentinskom timu, s obzirom da se radi o klubu koji je treći najgledaniji u Argentini sa prosekom od 50.000 gledalaca. Navijači na stadionu Mario Alberto Kempes (kapacitet 57.000) u svakom meču prave izuzetnu atmosferu, pa se kod Ribonetovog sastava borba za pobedu u svakom meču prosto podrazumeva.

Vladan Milojević bi takođe trebalo da napravi dodatni korak ka timu koji bi trebalo da otvori sezonu u Mozzart Bet Superligi, odnosno da nekim igračima, od kojih se očekuje da imaju značajniju ulogu u timu naredne sezone, pruži dodatne minute. To se pre svega očekuje za Pumu Rodrigeza, koji bi mogao da počne da juri takmičarski ritam, nakon što je Kopa Amerika napustio zbog povrede ramena. U prethodnoj utakmici je odigrao poslednjih pola sata, pa ostaje da se vidi da li će Milojević pred njega staviti ozbiljnije zahteve. Takođe, igrači koji su najviše pokazali u Rusiji, poput Ilića, Kataija, Mimovića i Dalsija mogli bi da zaokruže pozitivan utisak i dodatno otežaju posao Milojeviću u izboru ekipe za otvaranje sezone. Priliku da konačno stane između stativa, posle blaže povrede, trebalo bi da dobije i Omri Glazer, mada je mladi Ivan Guteša na vrlo kvalitetan način odradio posao u prethidnim proverama.

Utakmica sa Taljeresom biće potpuno drugačija u odnosu na one sa ruskim timovima u svim aspektima, kako zbog drugačijeg stila igre, tako i zbog mentaliteta argentinskog tima, sa kojim će mnogi Zvezdini igrači biti u prilici prvi put da se suoče u svojim karijerama. Crveno-bele ne smeju da iznenade varnice na terenu, kojih će sigurno biti u dobroj meri, što su pokazili Taljeresovi mečevi sa Sočijem i Zenitom. Biće i mnog čvrstih duela, što bi moglo da bude i od značajne od pomoći Milojevićevom timu u procesu priprema, ne samo za početak domaćeg šampionata, već pre svega plej-ofa za Ligu šampiona koji predstavlja takmičarski epicentar ovog leta za klub sa stadiona Rajko Mitić.



tagovi

Vladan MilojevićTaljeres Kordoba

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara