Kod kuće je najlepše! Kad je Spartaku teško, tu je Todoroski

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.09.24. | 21:04

Makedonski fudbaler sa dva gola doneo pobedu Subotičanima nad IMT-om – 2:0

Zablistao je novi teren na stadionu Spartaka u Subotici, zablistali su konačno fudbaleri tima sa severa Srbije na povratku na matični stadion, a pre svih, kao najsjajnija zvezda večeras na nebu iznad najsevernijeg učesnika domaćeg šampionata blistao je Andrej Todoroski. Fudbaler koji je večeras stoti put obukao dres Plavih golubova ulepšao je svoj jubilej sa dva efektna pogotka, oba vrlo slična, sa tim što je onaj drugi bio spektakularniji. Oba puta je napadač iz Makedonije prodao istu „foru” defanzivi IMT-a, dovoljno da prelomi utakmicu i svom timu donese tek drugu pobedu u aktuelnoj sezoni – 2:0.

Nije šef struke Subotičana Miloš Kruščić menjao previše pristup i taktiku. Spartak se orijentisao na kontra napade i pokušaje da protivnika ugrozi iz tranzicije. Isplatilo se to Plavim golubovima, jer su večeras u svojim redovima imali igrača sposobnog da meč reši jednim potezom. Nakon duplirane prednosti, povukao se domaćin na svoju polovinu gde se branio sa svih deset igrača i čuvarem mreže, Aleksandrom Vulićem, koji je u nekoliko navrata uspeo da interveniše i sačuva mrežu svog tima.

Izabrane vesti

IMT će posle dva trijumfa morati kući pognute glave. Nije uspela ekipa Milana Đorđevića da nametne svoj ritam, stvarala je prilike, ali se i mučila u realiziciji. Pretežno su Traktoristi pretili udarcima glavom, a oni su kao i sve ostale šanse bile zaustavljeni od strane Aleksandra Vulića, ili šume nogu defanzivaca Spartaka. Falilo je večeras u timu Milana Đorđevića oštrine, ali i konkretnijih rešenja u završnici.

Videlo se da je Spartak agilniji i agresivniji već na startu utakmice. U fokusu su bili Kolins Atule i Andrej Todoroski, prvi je u više navrata uspeo da probije po levoj strani, dok je makedonski internacionalac briljirao u veznom redu, da bi potom postigao još jedan prelep pogodak. Dobio je loptu u kazneni prostor od Ilije Babića, prebacio je na levu nogu i pogodio, malo uz pomoć Nemanje Belića kojem je lopta prošla ispod ruke zbog klizavog terena. Kao da se nakon toga uvukla nervoza u redove domaćeg tima, pravili su prekršaje, grešili u dodavanjima, a IMT je postepeno preuzimao incijativu.

I stigli bi Traktoristi do izjednačenja iz prve prave prilike, da se na golu Spartaka nije nalazio Aleksandar Vulić. Dve neverovatne odbrane gorostasnog golmana u razmaku od samo par minuta sačuvale su prednost Subotičana. Nekadašnji čuvar mreže Javora prvo je iz blizine odbranio udarac Nikole Glišića, a potom i udarac glavom Siniše Popovića. U tim trenucima je domaći tim vrebao kontra napade, te umalo da iz takve prilike i udvostruče prednost da je precizniji bio Ilija Babić.

U nastavku nije bilo viđeno ništa novo. Mučio se IMT sa organizacijom napada i tranzicijom, dok je novi prelepi pogodak postigao Andrej Todoroski. Još jednom je dobio loptu u prostor, zalomio je potom ka sredini i veoma efektno savladao Nemanju Belića, u stilu Arjena Robena. Odmah je reagovao Milan Đorđević sa tri izmene, promene u igri su bile vidljive, ali pogotka za Traktoriste nije bilo. Ponovo je briljirao Aleksandar Vulić, novom odbranom udarca ovoga puta posle udarca glavom Uga Bonea. Povukao se domaći tim nako n toga u sopstveni kazneni prostor, gde je zbog velikog broja igrača u defanzivi malo šta moglo da prođe.

Nije se previše publika nagledala prilika do kraja utakmice, Spartak se orijetnisao na defanzivu, dok je IMT bez obzira na posed lopte i inicijativu slabo stvarao šanse. Umalo da ponovo Traktoristi budu kažnjeni, sam je na Nemanju Belića izašao Miloš Mijić, iskusni golman je sada sačuvao svoju mrežu i sprečio stopostotnu šansu domaćina. Najbolju priliku su gosti imali u trećem minutu nadoknade, preko Bostona Bilapsa, ali mu je loptu ispred nosa ukrao Danijel Kolarić.

SPARTAK – IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subotica, Gradski stadion

Sudija: Marko Ivković

SPARTAK (3-4-3): Vulić 7,5 – Bogićević 7, Ćalasan 7, Vitorović 7 – Babić 7 (od 90. Peić), Mijailović 6,5, Kolarić 6,5, Kajke 6,5 (od 68. Dunđerski 6) – Todoroski 8 (od 79. Mijić), Ubiparip 6 (od 68. Bijelović 6), Atule 7 (od 79. Ebuka)

IMT (4-2-3-1): Belić 5,5 – Glišić 6 (od 59. Konstantinov 6), Batis 6, Popović 6, Bastaja 6 – Kur 6, Zulfić 6 (od 59. Kijevčanin 6) – Lutovac 6 (od 80. Lebi) , Krstić 6 (od 88. Bilaps), Luković 5,5 (od 59. Stevanović 6) – Bone 6

Igrač utakmice: Andrej Todoroski (Spartak Subotica).

MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

18.00 (1.58) Vojvodina (4.00) Železničar (5.90)

20.00 (1.07) Crvena zvezda (13.0) Napredak (25.0)

20.00 (2.90) Mladost Lučani (3.45) Radnički Kragujevac (2.40)

Nedelja

17.00 (2.95) Novi Pazar (3.40) Čukarički (2.40)

19.00 (5.80) OFK Beograd (3.90) Partizan (1.60)

19.00 (5.60) Tekstilac (3.70) TSC (1.65)

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)



tagovi

Spartak SuboticaIMTAndrej TodoroskiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara