Printscreen
Printscreen

Kod Embapea tašna, mašna, šmekerska odela, u Bogoti sve suprotno: Božansko predstavljanje Radamela Falkaa

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 15:35

Jedan od najvećih kolumbijskih fudbalera svih vremena spektakularno promovisan u novog igrača Miljonariosa, dvočasovnu ceremoniju obeleželi bakljada, nastupi muzičara, vatromet...

Sve oči sportskog sveta bile su uprte u utorak u prepodnevnim časovima u Kilijana Embapea i njegovo dugo najavljivano predstavljanje na stadionu Santjago Bernabeu. Bilo je to jedno od onih uobičajenih predstavljanja velikih superstarova obučenih u košulje, sakoe i sve ostale finije odevne predmete, a gledaoci su mirno sedeli na tribinama i aplaudirali francuskom igraču. Samo petnaestak časova kasnije održano je neuporedivo vatrenije predstavljanje igrača, jedno od najspektakularnijih poslednjih godina u svetu fudbala, a priredio ga je kolumbijski Miljonarios.

Radamel Falkao je u 38. godini dočekao da prvi put u karijeri zaigra u Kolumbiji, uzimajući u obzir da je kao 14-godišnji dečak otišao iz domovine u argentinski River Plejt i kasnije nastavio velike putešestvije tokom svoje prebogate igračke karijere u Portu, Atletiko Madridu, Monaku, Mančester Junajtedu, Čelsiju, Galatasaraju i Rajo Valjekanu. Sada je El Tigreu priređen božanski doček na stadionu El Kampin u Bogoti, a oko 40.000 ljudi priredilo je atmosferu kao da se igrala utakmica nokaut-faze Kopa Libertadoresa, a ne da se odvija jedan revijalan čin.

Izabrane vesti

Pokazali su Kolumbijci kakvi su fanatici na utakmicama tek završene Kopa Amerike, bili su uostalom i glavni krivci što finalna utakmica protiv Argentine nije počela na vreme, a iako su ostali bez trofeja, jasno je da se fudbalska euforija ne stišava u državi od 52.000.000 stanovnika. Tokom dvočasovnog programa u Bogoti Falkau je odat neverovatan omaž, a navijači su u čast velemajstora fudbala priredili bakljadu i vatromet, skoro dvocifreni broj numera izvele su tamošnje muzičke zvezde, a sve je krunisano Falkaovim govorom uz prisustvo njegove porodice.

"Demonstracije naklonosti su kontinuirane. Doneo sam odluku da dođem i proživim iskustvo sa ljudima iz moje zemlje, da ispunim životni san i zaigram za klub za koji sam oduvek navijao", emotivan je bio veliki Radamel.



tagovi

reprezentacija KolumbijeRadamel FalkaoJužna AmerikaMiljonariosKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara