Vjetrović u društvu Nenada Bjekovića
Vjetrović u društvu Nenada Bjekovića

Ko umesto Šurbatovića? Najozbiljniji kandidati Vjetrović i Nedimović

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 11:28

Vojvođanska struja na tom mestu bi najradije videla Miodraga Cvijića

Za javnost nije toliko interesantno ko će biti novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, mnogo je zanimljivije šta će biti sa Draganom Stojkovićem kao selektorom. Ali za sam FSS je ime novog prvog operativca od ključne važnosti i svi ljudi iz fudbala prate dešavanja stojeći na prstima.

Aktuelni gensek Jovan Šurbatović je po povratku iz Nemačke istakao je da se povlači s tog mesta, kao i da je i pre Evropskog prvenstva rekao saradnicima da će napustiti funkciju, a “slučaj avion” je ubrzao njegov odlazak. Samo što se u ovih osam dana još nije dogodio.

Izabrane vesti

SAMO U MOZZARTU: BONUS 24% ZA EURO 24

U zaleđini vodi se ozbiljna borba oko toga ko će dobiti funkciju generalnog sekretara. U ovom trenutku ulogu prvog favorita ima Marko Vjetrović, portparol Partizana u vreme trenerskog mandata Lotara Mateusa, kao što je objavio Sportklub. Za njegovo imenovanje “navijaju” pre svega u UEFA, gde je Vjetrović odavno izgradio dobre odnose. Ta činjenica, kao i 20-godišnje iskustvo rada u fudbalu svrstavaju Vjetrovića u red idealnih kandidata.

Ovo nije prvi put da se nekadašnji predstavnik Partizana pominje kao kandidat za genseka, njegovo ime je bilo u etru i prošle jeseni, kada je takođe Šurbatović bio na ivici smene, ali je “preživeo”.

Međutim, postoje i velike šanse da se dogodi veleobrt u slučaju Branislava Nedimovića. (Zasad) jedini funkcioner FSS koji je podneo ostavku (na mesto potpredsednika) posle lošeg rezultata u Nemačkoj već je viđen kao novi gradonačelnik Sremske Mitrovice, međutim, činjenica da je bivši ministar poljoprivrede već u “sistemu”, i da se za godinu dana dobro upoznao sa odnosima u srpskoj kući fudbala, kandiduje upravo Nedimovića za Šurbatovićevog naslednika.

Severni “krak” fudbalske Srbije najradije bi na funkciji generalnog sekretara video Miodraga Cvijića koji je trenutno na istoj poziciji u Fudbalskom savezu Vojvodine. Cvijić važi za iskusnog i pouzdanog operativca koji bi se brzo snašao na novom radnom mestu.

Još jedno ime koje se pominje u fudbalskim krugovima za kandidata je Dejan Tomašević. Nekadašnji proslavljeni košarkaški reprezentativac i bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije ima podršku određenih struktura da pređe na fudbalsku scenu. Utisak je, ipak, da su mu šanse manje nego Vjetroviću i Nedimoviću, pa i Cvijiću.

Postoji i opcija da neko od zaposlenih u FSS, najpre Nenad Santrač ili Nebojša Ivković, bude vršilac dužnosti generalnog sekretara nekoliko meseci, a da se izbor Šurbatovićevog naslednika odloži za zimu jer je pitanje selektora svakako daleko važnije.

Čeka se selektor, čeka se generalni sekretar. A vreme prolazi...


tagovi

Jovan ŠurbatovićMarko VjetrovićBranislav Nedimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara