Žulijan Duranvil i Ivan Fresneda (Reuters)
Žulijan Duranvil i Ivan Fresneda (Reuters)

Ko šta radi, Borusija Dortmund lovi najtalentovanije tinejdžere Evrope…

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 19:59

Belgijanac sutra potpisuje, sledeći je Španac

Svesna je Borusija Dortmund da nije Bajern i da ne može da priušti svetske zvezde i velike sponzore. Ali zato se usavršila u drugačijem načinu poslovanja.

Otkrivanje mladih talenata, kupovina, afirmacija i onda prodaja po cenama koje donose višestruku zaradu.

Izabrane vesti

Usman Dembele je iz Rena stigao za 35.000.000 evra, a prodat je Barseloni za 140.000.000. Džejdon Sančo je kupljen od Mančester Sitija za oko 20.000.000 evra i kasnije prodat Mančester Junajtedu za četiri puta veću sumu. Erling Haland je došao iz Salscburga za oko 20.000.000 evra, a prodat je Sitiju za tri puta veći iznos. Džud Belngem je iz Birmingema stigao za 25.000.000 evra a narednog leta će biti prodat za tri, četiri puta veći iznos. Istina, bila je i nekih primera koji se nisu baš isplatili poput Balerdija, Zagadua, Mora ali Borusijin skauting uglavnom pogodi.

Sledeća opklada na koju se Milioneri klade je belgijski napadač Žulijen Duranvil iz Anderlehta. 

Momak ima samo 16 godina, igra na poziciji krila i do sada je za prvi tim Anderlehta odigrao tek 11. utakmica. Dovoljno za Borusijinu procenu da je reč o dijamantu koji valja brusiti u Dortmundu.

Anderleht ima užasnu sezonu, bliži je ispadanju nego Evropi, a sve to se odrazilo i na finansijsku situaciju u klubu. Tako je velikan iz Brisela pristao na Borusijinu ponudu od 8.500.000 evra fiksno plus 3.000.000 kroz bonuse. Za belgijske uslove i skorašnje prodaje najvećih talenata, malo. Ali šta je, tu je… Igrač se takođe dogovorio sa Nemcima i sutra se očekuje na lekarskim pregledima i potpisu ugovor do leta 2027. godine.

Posle Duranvila, Borusija će pokušati da dovede još jednog tinejdžera o kojem bruji Evropu. Reč je o 18-godišnjem desnom beku Ivanu Fresnedi iz Valjadolida. Za talentovanog Španca su ozbiljno zagrizli Arsenal i Njukasl ali borusija veruje da mu nudi bolju sredinu za razvoj. Plus je spreman i na ustupak Valjadolidu da ga kupi sada i ostavio ga do kraja sezone u Španiji kao pozajmljenog igrača. Borusija je spremna da za Fresnedu plati 10.000.000 evra plus bonuse što je otprilike cena kojoj se Valjadolid nadao. Možda koji milion više…


tagovi

Ivan FresnedaŽilijen DuranvilZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara