Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ko se seli u Seriju C: Peruđi prija Peskara

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.08.20. | 15:41

U 180 minuta baraža pada odluka ko ostaje u drugoligaškoj konkurenciji u Italiji. Grifoni nisu poraženi od današnjeg rivala na šest poslednjih utakmica

Drugoligaški karavan u Italiji se završio poslednjeg dana jula, ali je tek u četvrtak redosled na tabeli posta validan, odnosno borba u donjem delu Serije B. Odbijen je zahtev Trapanija da mu se vrate dva oduzeta boda sa kojima bi se spasao ispadanja. Odluka je ostala na snazi, da će Trapani da se pridruži Juvestabiji i Livornu u Seriji C.

Trenutno je u toku veoma zanimljiv plej-of. Traži se poslednji putnik u elitu pored Benventa I Krotonea, a danas počinje i plej-aut, a opstanku će da odluče Peskara i Peruđa. Igraće se dve utakmice, a prvih 90 minuta igraće se večeras (21.00) na stadionu Đovani Kornačija u Peskari.

Izabrane vesti

Ove sezone u Seriji B uspešnija je bila Peruđa koja je na svom terenu pobedila sa 3:1, dok je u Peskari bilo bez pobednika – 2:2. Poslednjih šest utakmica ova dva tima u drugoligaškoj konkurencija Peskara nije pobedila. Peruđa ima četiri trijumfa, dok su dva meča završene nerešenim rezultatom. Na 18 od 22 duela oba tima su postigla makar po gol, dok je na devet od prethodnih 11 utakmica dolazio tip 3+.

Peskara je dobar domaćin. Ove sezone u Seriji B je poražena samo četiri puta na svom stadionu, a tri poraza je četa trenera Andrea Sotila upisala od ekipa koje su završila u prvih pet u Seriji B. Na stadionu Đovani Kornačija domaćin nije poražen na pet poslednjih utakmica.

Oba tima su došla u poziciju da se bore za goli drugoligaški život porazima u poslednjem kolu Serije B. Peskara je poražena od Kjeva u Veroni sa 1:0, a Peruđa od Venecija u gostima sa 3:1. Za Peruđu neće igrati nekadašnji repezentatvac Srbije Slobodan Rajković. On je stigao u ovaj klub u januaru ove godine, ali ga je brzo napustio i pre nekolio dana je potpisao jednogodišnji ugovor sa ruskim vicešampionom, Lokomotivom iz Moskve.

Peruđe ima u svojim redovima drugog strelca Serije B. Pjetro Lemelo je 19 puta matirao golmane ove sezone, samo jedan manje od najboljeg strelca Simija iz Beneventa. Zanimljivo, on je u popularnim Grifonima do kraja meseca, a onda se vraća u Benevento koji će naredne sezone da igra Seriju A. Na kormilu Peruđe je nekadašnji italijanski reprezentativac Masimo Odo. Kod Peskare se istakao ove sezone Kristijan Galano sa 13 golova.

SERIJA B – PLEJ-AUT (PRVA UTAKMICA)

Ponedeljak

21.00: (2,60) Peskara (2,95) Peruđa (2,80)

***kvote su podložene promenama


tagovi

Serija BItalija 2ItalijaPeruđaPeskara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara