Ko s kim do kraja i koliko bodova moraju da prospu TSC i Čuka da bi Partizan mogao do LŠ

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 21:13

Crno-beli uprkos slavlju u derbiju i dalje u teškoj poziciji...

Nikada u istoriji srpskog fudbala ulog nije bio ovako veliki, otuda je i borba za izlazak u Evropu - pre svega za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona - adekvatna.

Partizan je uspeo da uhvati poslednji voz što vozi ka evropskoj eliti, pošto je slavio sa 3:1 u derbiju 33. runde u Bačkoj Topoli. Ali hoće li tamo i stići, ipak, zavisiće i od ostalih 'putnika' u tom vagonu.

Izabrane vesti

S večerašnjim trijumfom crno-beli su se samo aktivno uključili u borbu za drugo mesto. Da su izgubili, ili čak odigrali nerešeno, mesto u kvalifikacijama za LŠ ostalo bi samo san. Ovako, s četiri boda zaostatka u odnosu na TSC i Čukarički, pravo na nadu do samog kraja postoji.

Prvi preduslov da se tim iz Humske dokopa druge pozicije jeste da slavi u sva četiri preostala susreta. Kod kuće protiv Novog Pazara, kragujevačkog Radničkog i Voždovca, te protiv Vojvodine u Novom Sadu. Naravno, ništa četi Igora Duljaja neće to značiti ukoliko i Čuka i TSC do kraja ne prospu po pet bodova, što će reći da u najmanju ruku moraju po jednom da izgube i potom po jednom odigraju nerešeno. Ili da po tri puta remiziraju. Eventualno da po dva puta izgube...

Ispod pogledajte sa kim sve u finišu plej-ofa igraju kandidati za Evropu:

RASPORED DO KRAJA

2. TSC (65)

G Radnički KG

D Voždovac

G Novi Pazar

D Vojvodina

3. ČUKARIČKI (65)

D Vojvodina

D Novi Pazar

G Voždovac

D Radnički KG

4. PARTIZAN (61)

D Novi Pazar

D Radnički 1923

G Vojvodina

D Voždovac

5. VOJVODINA (61)

G Čukarički

G Crvena zvezda

D Partizan

G TSC

Naravno, Partizanu će primarni cilj ipak biti da osigura četvrtu poziciju, jer peta ne garantuje Ligu konferencije ukoliko Kup Srbije osvoji neki od timova ispod petog mesta...

Treba podsetiti da u slučaju istog broja bodova (u plej-ofu) prednost ide ekipi koja je sakupila više bodova u prvom delu šampionata, odnosno koja je bila bolje plasirana. Primera radi, ukoliko bi TSC i Čukarički završili plej-of izjednačeni, kao što su sada, u kvalifikacije za Ligu šampiona plasirao bi se klub iz Bačke Topole.

Partizan je prvi deo sezone završio iza TSC-a i Čukaričkog, što će reći da i jedni i drugi imaju prednost u konačnom plasmanu ukoliko doigravanje završe s istim brojem bodova kao srpski viceprvak.

Svoju računicu verovatno ima i Vojvodina, međutim raspored Novosađana daleko je najteži. Oni do kraja igraju i protiv Partizana i protiv TSC-a i protiv Čukaričkog. Uz to gostuju Crvenoj zvezdi...



tagovi

Superliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara