Ko nije igrao na Evropskom prvenstvu u ovom veku? Srbija, BiH, Norveška i 18 liliputanaca

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 06:16

Orlovi u baš tužnom društvu

Škotska će posle 23 godine igrati na nekom velikom takmičenju, ali Srbija će morati da sačeka makar 24 godine da opet zaigra na Evropskom prvenstvu.

Crni niz naše reprezentacije i dalje traje. Od 2000. godine i onog debakla protiv Holandije u Roterdamu. Ko bi tada pomislio da će proći dve decenije i da Srbija neće opet zaigrati na evropskom prvenstvu. A od tada su kroz reprezentaciju prošli i Vidić, Ivanovič, Žigić, Ilić, Dragutinović, Krstajić, Stojković, Krasić, Jovanović, Milijaš, Matić... Čak 242 igrača su u tom periodu nosila dres naše reprezentacije. I džaba!

Izabrane vesti

Menjale su države, granice, himne, prolazile su godine, prolazila su prvenstva, a naši nisu uspevali da se plasiraju na najveću smotru evropskog fudbala. Generacije rođene kada je naša selekcija poslednji put igrala EP su prošlog leta upisale i fakultete.

U tom periodu su skoro svi koji iole nešto znače u evropskom fudbalu makar jednom otišli na EP. Kažemo skoro svi. U red nekih prosečnih reprezentacija koje poput naše selekcije nisu igrale na EP u ovom veku možemo da ubrojimo još Norvešku i Bosnu i Hercegovinu. Eventualno Kipar, Crna Goru i Izreal. Sve ostalo je daleko ispod proseka. Fudbalski liliputanci. Ukupno 21 od 52 članice UEFA nije igrala na EP u ovom veku.

To su: Srbija, BiH, Norveška, Izrael, Crna Gora, Kipar, Litvanija, Belorusija, Kazahstan, Azerbejdžan, Moldavija, Jermenija, Gruzija, Estonija, Luksemburg, Farska Ostrva, Lihtenštajn, Malta, Gibraltar, Andora, San Marino.

A podsetimo i ko je sve u ovom veku igrao na EP od ’manjih’ ili osrednjih reprezentacija: Letonija, Albanija, Island, Severna Irska, Vels, Mađarska, Austrija, Republika Irska, Grčka, Slovačka, Bugarska, Rumunija, Slovenija, a evo sada i Makedonija, Finska, Škotska... 

U tužnom je društvu Srbija.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara